Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Развенчаха най-разпространените митове за алергиите

ВСИЧКИ ЛЕКАРСТВА СА ЕФИКАСНИ

Сред много хора битува мнението, че лекарствата, които се продават без рецеп­та, се справят също толкова ефективно със запушения нос при алергия, както и тези, които се дават срещу рецепта.

Истината. Подобни препарати са спо­собни да контролират само част от симп­томите, но не могат да спасят човека ЬШ възникващото възпаление. Алерголозите подчертават още нещо: лекарят може да открие причината за алергия, а не само да овладее симптомите.

СПРЕЙОВЕТЕ ЗА НОС, ОТСТРАНЯВАЩИ ОТОКА, ПРЕДИЗВИКВАТ ПРИВИКВАНЕ

Истината. Според експертите от техни­ческа гледна точка това не е така. Ако обаче човек ги използва прекалено често, ефектив­ността от тях се понижава. В крайна сметка на болния му се налага да повишава дозиров­ката. Затова лекарите не ги препоръчват за повече от три дни поред.

МЕДЪТ ЗАЩИТАВА ОТ АЛЕРГИЯТА

Ако употребявате мед, произведен във вашия регион със сигурност сте защитени от алергия към него.

Истината. Действително, има опреде лена логика в това. Медът по принцип се произвежда от местните растения и цветя. За съжаление обаче прашецът от дърветата и прочее растения, предизвикващ алергия, не се използва от пчелите за получаване на мед. При това при някои предразположени към алергия може да се развие тежка реакция към самия мед като продукт.

АЛЕРГИЯТА КЪМ ЦВЕТНИЯ ПРАШЕЦ НЕ Е АЛЕРГИЯ КЪМ ОСТАНАЛИТЕ ПРОДУКТИ

Истината. Съгласно статистиката, около една трета от хората, страдащи от алергия към цветния прашец, са чувстви­телни към редица продукти. При това екс­пертите подчертават, че в отделни случаи времето и парите помагат да се икономиса имунотерапията във вид на инжекции.

ОТКРИВА СЕ ЧРЕЗ КАПКА КРЪВ

Повечето хора предполагат, че чрез анализ на кръвта може лесно да се открие наличието на алергия.

Истината. Както показва практиката, това не е така. Тестовете на кожата са по-чувствителни и точни. Те предполагат въздействие на малко количество от алерге­на. В случай на положителна реакция тести­рането място се зачервява.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *