Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мускулната слабост говори за дехидратация

Защо е толкова опасна дехидратацията? Какви мерки трябва да се вземат при наличието й? Какви са симптомите, които показват, че трябва да се потърси лекар?

Петър Хубчев – Нова Загора

Дехидратацията е често сре­щано явление, което се характе­ризира с определени симптоми. Тя се появява, когато 6 организма не постъпва необходимото коли­чество течности. Други причини за обезводняването включват интензивни упражнения, обилно изпотяване, треска, изтощение или топлинен удар.

Степени на дехидратацията:

Първа степен – хората с лека дехидратация усещат жажда, сухота в устата, нервност, мус­кулна слабост.

Втора степен – умерена до тежка дехидратация, където загубата на вода е до 2-3% от те­лесната маса, може да предизвика ортостатична хипотония (замая­ност, виене на свят или припадък при изправяне), мускулни крампи, дължащи се на намаляването на калция и магнезия в кръвта.

Трета степен – продължи­телната и тежка дехидратация обикновено води до шок, бъбречна недостатъчност, обърканост, ацидоза, кома и дори смърт.

От обезводняване особено са застрашени спортистите, пристрастените пушачи и хо­рата, чиято работа ги излага прекалено дълго време на слънце. Недостигът на вода в организма може да доведе до нарушения в храносмилателния процес. При състояния на дехидратиране се установява забавяне на из­празването на стомаха, което е свързано с по-силно дразнене на лигавицата му.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *