Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Необходими минерали при хронична умора

Желязо: Съществен компонент на червените кръвни клетки, желязото се комбинира с протеини и мед, за да подобри хемоглобина и пигмента на червените кръвни клетки. Проучванията показват, че хората с недостиг на желязо са с намалена физическа активност и издръжливост. Недостигът на желязо, основната причина за анемия, се среща често по време на всички етапи от живота на хората.Недостигът на желязо често причинява умора и ниско енергетично състояние. Източници за набавяне на желязо са черен дроб, боб, грах, както и някои плодове и зеленчуци.

Цинк: Цинкът играе важна роля в борбата с умората. Хранителните добавки с цинк подобряват мускулната сила и издръжливост. Той намалява умората чрез засилване на имунната система, действа като стимулант.Цинкът е съставка на много ензими, участващи в обмяната на веществата и храносмилането. Той е необходим за нормалния растеж и развитие на женски полови органи и за нормалното функциониране на простатната жлеза при мъжете. Добри хранителни източници на цинк включват пшеничен зародиш, тиквени семки, цели зърна пшеница и трици.

Магнезий и ябълчена киселина: Комбинацията от тези две допълнения са много важни за поддържането на енергия и жизненост. Магнезият е необходим за производството на АТФ, крайният продукт на превръщането на храната, за да е използваема енергията от клетките на организма. АТФ е универсалният енергия, която тялото използва, за да протичат стотици хиляди химични реакции. Ябълчена киселина, се извлича от ябълки и също е важен компонент в производството на АТФ. Недостигът магнезий може да се развие от диария, повръщане и други храносмилателни проблеми, свързани с чревни инфекции.Магнезиевият дефицит може да доведе до умора, слабост, объркване и тремор.

Калий: Има мощен ефект за подобряване на енергията и възвръщането на жизнеността при хората. Калиевият дефицит е свързан с умора и мускулна слабост. Калия помага за доставянето на хранителните вещества до клетките и поддържа водния баланс на организма.Калият се срещат в изобилие в плодове, зеленчуци, семена и ядки, нишестета и пълнозърнести храни.

Калций:Този минерал помага при борба със стреса и нервното напрежение.Недостигът на калций спомага за влошаване на емоционалното състояние при хората. Трябва да се приема вечер, заедно с магнезий за да може да предизвика успокоение на организма и спокоен сън. Калцият помага и за регулиране на кръвното налягане, както и за регулиране на нивата на холестерола. Добри източници на калций са зелените листни зеленчуци, сьомга (с костите), ядки и семена.

Йод:Този минерал е необходима за предотвратяване на умората, причинена от ниската функция на щитовидната жлеза. Йодът е необходим за поддържане на важни метаболитни процеси в организма. Добри хранителни източници са рибата и морските дарове,чесън и морски водорасли.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *