Полезни витамини при хронична умора

Много от витамините и минералите са полезни при лечението на хроничната умора. По долу са описани най-полезните витамини и минерали, които помагат при хроничната умора.

Витамин А Този витамин помага за защитата на организма срещу нашествието на патогени в организма, като вируси, бактерии, гъбички и алергии. Той прави това по няколко начина, подкрепя създаването и поддържането на здрава кожа, както и лигавицата на устата, белия дроб, стомашно-чревния тракт, пикочния мехур и шийката на матката. Витамин А и води до повишаване на имунната система чрез повишаване на Т-клетъчната активност (това са важен клетки, които помагат в борбата с инфекциозните заболявания). Витамин А, също така допринася за здравето на тимусната жлеза, разположена в гърдите, тъй като тя играе важна роля за поддържане на имунната система здрава. Тъй като витамин А е необходим за нормалното производство на червени кръвни клетки, той помага за предотвратяване на умората, причинена от анемия.

Витамин В комплекс Комплексът се състои от 11 фактора витамин B. Целият комплекс работи заедно, за да изпълнява важни метаболитни функции, включително метаболизма на глюкозата, стабилизиране на мозъчната химия, и обезвреждането на естрогена. Тъй като витамините са разтворими във вода и не се съхраняват в организма, те лесно се губят, когато едни човек е под стрес или яде нездравословна храна.Умора и депресия могат да са резултат от изчерпването на витамини.Много хора с анемия имат недостиг в организма на В-комплекс витамини: фолиева киселина, пиридоксин (витамин В6), и витамин В12. И трите са нужни за нормалния растеж и узряване на червените кръвни клетки. Тяхната липсата води до анемия и отпадналост.

Витамин C Това е изключително важен хранителен елемент, които се използва при умора. Той стимулира производството на интерферон, които е необходим за предотвратяване на разпространението на вирусите в организма. Необходим за здрави бели кръвни клетки и тяхното производство на антитела, витамин С помага на тялото в борбата с бактериални и гъбични инфекции. Хората с ниско съдържание на витамин C-прием са склонни да имат повишени нива на хистамин, химикал, който предизвиква алергични симптоми. Витамин С е важен витамин антистрес, необходими за производството на достатъчно хормони в надбъбречната жлеза.

Витамин Е Този витамин може да засили имунната система и е желателно да се използва от хора, които страдат от анемия. Подобно на витамин С и бета каротин, витамин Е е важен антиоксидант. Той предпазва клетките от разрушителните ефекти на замърсителите от околната среда, които могат да реагират с клетъчната мембрана. Витамин Е е важен хранителен елемент за предотвратяване на анемия. Витамин Е се среща в изобилие в пшеничните зародиши, ядките, семената, както и при някои плодове и зеленчуци.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *