ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Магнитотерапията подобрява микроциркулацията на кръвта

Магнитната терапия многократно е доказала своето действие върху микроциркулацията на кръвта. Това е кръвта преминаваща през капилярите, най малките кръвоносни съдове. Когато се допре до кожата магнитното поле помага на близките капиляри да се отпуснат или стегнат. Това предизвиква съответно забързване или забавяне на преминаването на кръвта, в зависимост от това от какво има нужда тялото. Забавянето на кръвообращението намалява подутини и болки причинени от скорошно нараняване или операция, а забързването ускорява заздравяването на раните и отпуската мускулатурата.

Нервните окончания поддържат баланс от положителни и отрицателни йони, които заедно формират слаб отрицателен заряд. Този заряд изпраща сигнал до мозъка за наличието на болка. Поставянето на магнит може да редуцира и/или блокира сигнала за болка. Това е защото магнитното поле се отразява на движението на йони в тялото и помага за възстановяване на нормалния баланс.

Йоните канали също така контролират свиванията на гладката мускулатура. Това са мускули, които функционират самостоятелно, също като сърцето. Стените на капилярните кръвоносни съдове са от гладка мускулатура и се свиват или отпускат за да регулират движението на кръвта. Магнито-терапията действа на микроциркулацията точно чрез йоните канали на гладката мускулатура.

За разлика от медикаментите, които предизвикват химични промени, магнито-терапията не предизвиква странични ефекти.

Тези ефекти са доказани в научни проучвания върху хора и животни. Ефективността и безопасността на магнитната терапия са доказани с повече от 300 проучвания и клинични изпитания ръководени от специализирани университети и болници в Съединените щати и по целия свят. Изтъквайки тези проучвания Световната здравна организация издава доклад от 350 листа през 2006 година, който включва препоръки за продължаване на изследванията за физическия и поведенческия ефект на магнитната терапия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *