Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Полезни билки за лечение на панкреатит

Хранителните вещества в храната се усвояват и абсорбират с помоща на ензими, произвеждани в панкреаса. Без тези ензими хранителните вещества са недостъпни за човешкото тяло. А така не е възможно хората да съществуват, затова всяко заболяване на панкреаса ще ограничи много живота на засегнатото от тази болест лице. Внякои страни състоянието на диабет, което води до неправилна секреция на хормона инсулин е едно от най-опаснити и широко разпространени нарушения, пряко свързани с функцията на панкреаса. Друго много често заболяване на панкреаса е състоянието известно като панкреатит, което води до възпаление на тъканите, съставляващи панкреаса.

Съществуват някои билки, които могат да бъдат много полезни при панктеатит заедно с конвенционалното медицинско лечение.

Зелен чай – той е мощен антиоксидант. За да има ефект при тази болест от листата на зеления чай се приготвят чайове. Препоръчитлната доза е 250-500 гр. на ден.

Босилек – екстракт от босилек може да намерите в аптеките. Препоръчителната дозе е 400мг. дневно има антиоксидантна защита за организма.

Цариградско грозде – прибавете от него 3-6 грама в любимата ви напитка. Това е най-добрата билка използвана за лечение при нарушения в панкреаса. Тя е много мощен антиоксидант и е от най-богатите източници на витамин С.

Вземете 30гр. семена от копър, 30гр. листа от мента, 20 гр. плодове от глог, 20гр. цвят от арония и 10 гр цвят от лайка. Тези билки се смесват и се заливат с една чаша вряла вода, престояват 40 мин. Пие се от отварата един час след хранене три пъти на ден в продължение на 1-2 месеца, след това се почива 1-2 месеца и така през цялата година.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *