ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Диабетът е опасен за сексуалното здраве!

Здравейте, колко бързо диабетът може да засегне сексуалността при мъжете?

Марин Радославов – Пловдив

Усложненията от диабет при мъжете могат да бъдат различни – от бъбречна недостатъчност, временна или постоянна слепота, до такива, ко­ито оказват влияние върху сексуалното здраве. Поради това редовното проследяване и поддър­жане нивото на кръвната захар от диабетика е от изключително значение. Според проучвания високите стойности на захар в кръвта имат от­рицателно въздействие върху сексуалния живот.

ВНИМАНИЕ!

Проблемите започват, да нарастват, когато диабетът засегне два основни компонента, участващи в този меха­низъм- нервите и кръвоносните съдове.

Неспособността за поддържане на ерекция понякога се дължи на обективни фактори, но ако този проблем продължи повече от три месеца почти постоянно, следва да се потърси причината за него. Според статистиката повече от 1/3 от мъжете, страдащи от диабет, имат еректилна дисфункция. Тя се появява, когато кръвоносните съдове в пениса и нервите в тази област са ув­редени.

Смята се, че тютюнопушенето, затлъстява­нето и липсата на физическа активност, както и приемът на медикаменти срещу депресия, високо кръвно налягане, стомашни киселини и язва на стомаха могат да бъдат основание за еректилната дисфункция. Диабетът води до увеличаване нивата на холестерола, което значително сте­снява кръвоносните съдове. Поради тази причина движението на кръвта, насочено към пениса, по време на ерекция е нарушено и блокирано, така се стига до еректилна дисфункция.

ЗА НАМАЛЕНИТЕ НИВА НА ТЕСТОСТЕРОНА

Изследванията показват, че хората с диабет тип 2 обикновено страдат от значително ниски нива на тестостерон. Има няколко лесно забеле­жими симптоми, които помагат за диагности­циране на проблема: спад на либидото, депресия, летаргия и липса на енергия, рязко отслабване, еректилна дисфункция, повишена раздразнител­ност.

Мъжете диабетици следва да знаят, че поняко­га сексът може да доведе до ниски нива на кръвна­та захар. Ето защо редовното и правилно хранене през деня е важно. Съветът на експертите е да на се прави секс на гладен стомах.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *