ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Д-р Олга Мясникова има важна информация за хората с лошо храносмилане

90% от хората с лошо храносмилане имат намалена киселинност на стомаха. За повишаване на киселинността е необходимо здравословно хранене

храносмилане
Лошото храносмилане може да се дължи на липса на ензими

Според д-р Олга Мясникова, лекар-геронтолог, пима начин да се въздейства върху ниската киселинност на стомаха. За целта е нужно да си набавите ензимни препарати. Какъв точно, както и дали ще бъде комбиниран с прием на антибиотик или друго лекарство, зависи от индивидуалния случай, състоянието на пациента, неговата медицинска история, както и от преенката на лекуващия лекар.

Ако тялото реагира отрицателно на препарат от рода на бетаин хидрохлорид, тогава трябва да се въздържате от приема на този енмзим, въпреки че той дава много предимства в борбата срещу ниската киселинност.

Кой трябва да приема ензимни препарати?

Това лекарство може да се приема от хора, които:

– страдат от автоимунни заболявания – захарен диабет тип 1, артрит, тиреоидит, болест на Крон и други неразположения;
– болни са от анемия;
– постоянно приемат болкоуспокояващи, които дразнят стомаха;
– са на възраст над 65 години.

Как да нормализирате киселинността?

Анализи, благодарение на които би било възможно да се определи точно от кои панкреатични ензими се нуждае тялото и в какво количество, за съжаление, не съществуват. Затова е необходим цялостен подход по отношение на регулирането киселинността на стомаха. Необходимо е не само да включите в диетата продукти с холеретично действие, но и да изключите храни, които насърчават храносмилането (евтини растителни масла, преработени храни, сладкиши и сладки напитки).

Важно е също да не се използват продукти, провокиращи скрити алергии, тъй като може да възникне възпалителен процес, който да доведе до подуване на жлъчния мехур, и това ще предотврати секрецията на жлъчката.

Също толкова важно е да се вземе предвид съвместимостта на продуктите, така че качеството на жлъчката да е високо. Например, не можете да комбинирате протеин с нишесте – в природата такава комбинация просто не съществува.

Производството на жлъчка стимулира приемането на холеретици – това е истинска находка за тези, които се придържат към вегетарианска храна и за хората, чиито жлъчен мехур е премахнат.

Заслужава да се отбележи, че много пресни зеленчуци, плодове и растения са холеретици, например:

– цвекло (суро настъргано или на пара);
– ябълки;
– репички;
– рукола;
– джинджифил;
– кресон;
– копър;
– целина;
– куркума;
– артишок;
– глухарче;
– листни зелени (с горчив вкус).

За да подобрите функцията на жлъчния мехур, панкреаса, черния дроб и храносмилателната система като цяло, се препоръчва използването на мента, канела и сминдух.

За да намалите вискозитета на жлъчката, се препоръчва сутрин да използвате смес от сок от цвекло, целина и ябълка с канела. Също така сутрин на празен стомах е полезно да изпиете чаша лимонова вода.

Трябва да се помни, че лецитинът е част от жлъчката, затова соята (стига да не е генетично модифицирана) и слънчогледовите семена също трябва да бъдат включени в диетата.

Защо да приемате ензимни препарати?

Според д-р Олга Мясникова приемът на такива лекарства е необходим за насищане на организма с хранителни вещества, за да се активират естествените ензими с ниска активност, както и да се разреди жлъчката. Жлъчката става по-гъста, когато отпадните продукти и токсини се абсорбират отново поради лоша детоксикация на черния дроб. Порочният кръг може да се прекъсне именно с помощта на ензимна терапия.

Приемането на ензими е необходимо, когато има очевидни клинични прояви на липса на панкреатични ензими и когато процесът на образуване на жлъчка е неправилен. Можете да започнете с обикновен препарат, съдържащ липаза, протеаза и амилаза или суперензим с жлъчни киселини в състава. Колкото по-силни са симптомите, толкова по-интензивна трябва да бъде ензимната терапия.

Стандартният курс на лечение продължава 2 месеца. Трябва да започнете с малка доза, като постепенно преминавате към терапевтичната доза, която е посочена на опаковката. Важно е да не прекалявате, в противен случай може да се появи нарушение на изпражненията. С отстранения жлъчен мехур препоръчителната доза е от 200 до 400 mg (задължително с храна).

За да оцените резултатите, е по-добре да водите дневник от наблюдения и да записвате всички промени от стомашно-чревния тракт, както и качеството на съня и емоционалния фон. Повишаването на ефективността на ензимната терапия ще бъде помогната от едновременната употреба на антибиотици.

Д-р Олга Мясникова

За успешното лечение е важен комплексният подход, а не приемът на само ферментирали препарати или холеретици, също и различни зеленчуци с ниско съдържание на нишесте трябва да присъстват в диетата.

*Д-р Олга Мясникова е геронтолог с дългогодишна практика, автор на няколко книги за здравето, между които „Енциклопедия на дълголетието“. Тя е майка на популярният руски лекар д-р Александър Мясников – лекар – кардиолог , общопрактикуващ лекар , телевизионен водещ , радио водещ , автор на книги за здравето.

Източник: takprosto.cc

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *