Каква роля играе лецитинът при преработването на холестерола

Моята половинка в последно време много говори за ползата от лецитина. Видяла го в аптеката и решила да го купи и да го приема. Настоява и аз да го пия. Но аз не съм чувал каква е ползата от това вещество и ми се ще да науча повече. Моля да ми разкажете по-подробно

Красимир Красев – по електронната поща

Лецитийът е натурална съставна част от всяка клетка на човешкото тяло. Той играе важна роля в преработването на холестерола.

Лецитинът е богат на фосфор, включва желязо, йод и калций. А те снабдяват мозъка с енергия и помагат за усвояване и преработване на мазни­лите. Веществото се състои от мазнини, ненаситени мастни киселини, холин и фосфор.

Лецитинът може да разтваря холестерола и да му позволява да преминава през стените на арте­риите. А това предотвратява атеросклерозата.

Учените откриха още, че това вещество увели­чава имунитета при вирусни инфекции и предпазва от образуването на жлъчни камъни. Лецитинът иг­рае важна роля в съхраняването на нервната систе­ма и не на последно място – помага за пречистване на черния дроб и промиване на бъбреците..

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *