ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да съхраним слуха си

За разлика от старческото далекогледство, което може да се коригира с очила, влошаването на слуха е по-коварно. Този процес се развива много бавно, често незабелязано за самия човек и обхваща всички части на слуховия орган.
Уврежда се и средното ухо, което засилва звуците, и вътрешното ухо, което превръща звуковите импулси в електрически сигнали, а също и нервите, по които електрическите сигнали преминават в главния мозък. И не на последно място – увреждат се и слуховите центрове в кората на главния мозък, които разшифроват тези сигнали. В резултат на всичко това възрастният човек не може да чува тихите гласове, както и високочестотните – т.е. пеенето на птичките или телефонните позвънявания. Той трудно различава приличащите си съгласни в разговора. А това затруднява общуването, прави хората емоционално потиснати, ускорява процеса на интелектуално угасване.
Внимание
Оглушаването се дели на 2 вида: кондуктивно и невросензорно. Вторият вид, който е свързан с увреждане на чувствителни нервни клетки на вътрешното ухо и на слуховия нерв, е най-разпространената форма при 74 на сто от случаите.
А причини за това състояние са различните вътрешни и външни фактори.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *