Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лесна стимулация на вагусния нерв пази от Алцхаймер, епилепсия и шизофрения

Не само здравето на вътрешните органи и системи, но и нашите емоции, възприятия и настроения зависят от тонуса на вагусния нерв

вагусния нерв
Лесна стимулация на вагусния нерв пази от Алцхаймер, епилепсия и шизофрения

С възрастта тонусът на вагусния нерв намалява, настъпва апатия, умора и песимизъм. Как да се предотврати този процес?

Вагусният нерв (известен още и като блуждаещ нерв) преминава от мозъка в коремната кухина, съдържа моторни, сетивни и автономни влакна, чрез които осигурява комуникация с централната нервна система на почти всички органи и системи на нашето тяло: небцето, фаринкса, ларинкса, напречно-набраздените мускулни влакна в състава на стената на хранопровода, гладките мускули на белите дробове и др. Той преминава и през хранопровода, стомаха и червата (влияе върху секрецията на жлезите на стомаха), тъпанчето, както и сърдечния мускул и много други.

Тайната на вагусния нерв

Ето я и добрата новина: учените експериментално са установили, че слабото електрическо стимулиране на вагусния нерв (без значение на каква възраст е човек) не само драстично подобрява състоянието при тежки невродегенеративни заболявания като Алцхаймер, епилепсия и дори шизофрения, но и по чудо неразбираемо подмладява цялото тяло !

Лекарите са имплантирали на тежкоболни пациенти малък електрически стимулатор, който да засегне областта на вагусния нерв, разположен най-близо до повърхността на кожата и в зоната на паротидната жлеза (вижте илюстрацията).

Електростимулация на вагусния нерв

„Страничните ефекти“, наблюдавани от лекари и учени, хвърли в шок научния свят – пациентите, получаващи тази стимулация, започнали да изглеждат по-млади.

Още по-окуражаващо е, че можем да стимулираме вагусния нерв, без да използваме вградени електрически стимулатори

Това става с помощта на лесни методи като масажиране на тази област на лицето, изплакване на гърлото с вода, бръмчене (изпълнение на звука бррррр с помощта на устните, така както правят децата), пеене, всякакви краткотрайни вибрации на тялото и интервално гладуване. Но все пак слабата електрическа стимулация го прави несравнимо по-добре. Възможно ли е това у дома? Да!

Чували ли сте историята на Нинон де Ланкло (родена 1615-починала 1705)? Нинон е французойка, родена в аристократично семейство. Била е куртизанка, много образована, независима и ерудирана дама. И най-вече – отличен психолог. Освен със своето красноречие и разкрепостеност, Нинон е предизвиквала завист у другите жени и заради факта, че на 70 години изглеждала все едно е на 35. Заради нея, седемдесетгодишната, най-великолепните мъже на Франция са се биели в дуели! Известно е, че нейния начин да запази лицето си младо и без бръчки е, че тя всеки ден го е обтривала с парче велур. Всичко гениално е просто за изпълнение!

Триенето между парче велур и кожата на лицето на самото място, където вагусния нерв е най-близо до повърхността на кожата, предизвика слаб електрически разряд в тази област – това е най-естественото електрическо стимулиране на вагусния нерв, което върши чудеса! За реални резултати, според учените, работата върху тези области (а това са зоните за дъвчене на паротидите на лицето отдясно и отляво) са достатъчни и 15 минути на ден! За да постигнете резултатите на мадам Нинон е достатъчно всеки ден да извършвате нежно триене на бузите, челото и най-вече там, където се свързват челюстите с чисто парче естествен велур. Не е нужно да има натиск. Достатъчно е просто леко да обтривате кожата с естествено парче велур.

Нищо не пречи да опитате. Подобен масаж, ако не друго, със сигурност ще раздвижи кръвообращението в областта на лицето, което е още един плюс.

Източник: zen.yandex.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *