СОЯТА МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ЖЕНИТЕ ДО БЕЗПЛОДИЕ?

Всяка жена, която иска да стане майка, трябва да отделя внима­ние на здравословната храна. Това се отнася и за тези, които още не са в подобно състояние, но имат намерение скоро и това да се случи. Това, с което се храним, е залог за нашето здраве. И понякога не е достатъчно за Осъществяване на тази най-заветна мечта – да станем майки.

Последни изследвания показват, че основният компонент от соята, на­речен генистеин, може да предизвика нарушения в менструалния цикъл. Това може да се превърне 6 истинска пречка по пътя на забременяването.

Причината е следната: генистеинът въздейства на женските хормони естрозените, а това води до нарушава­не съзряването на яйце­клетката. И дори тази яйцеклетка все пак да се развие и чудото на оплож­дането да се случи, основ­ната съставка на соята ще пречи за развитието на ембриона.

Единственото бла­гоприятно време за упо­треба на соя е периодът на менопаузата, защото тогава тя помага да се намалят проявите на симптомите.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *