Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЖЕНИ ПО-ЧЕСТО УМИРАТ ОТ РАК НА БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ, ОТКОЛКОТО НА ГЪРДАТА

По данни на онколози от Ми­ланския университет в Европа започнаха успешно да се борят с рака на гърдата, но се обостри ситуацията с рака на белите дробове.

Като цяло статистиката за смъртност от рак сред европейци­те се понижава. През тази година в Европа от това заболяване могат да умрат по-малко от милион и триста хиляди човека, се казва в доклада на учените от Миланския университет. Във всички европей­ски страни, освен Великобритания, жените все по-често умират от рак на белите дробове.

Учените намират причината за все още високата смъртност от рак в стареенето на населението в Европа и в това, че през последни­те години случаите на метастази в белите дробове сред жените са зачестили.

В Полша и Великобритания ни­вото на смъртност от този вид рак превишава броя на починалите от карцином на гърдата.

Няма да кажем нищо ново, като за пореден път споменем, че ракът на белите дробове най-често се предизвиква от пушенето – па­сивното и активното. Само 15 на сто от хората преживяват пет години след откриването на този вид рак.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *