Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се предпазим от Човешки Папилома Вирус (HPV)?

Съществуват много противоречиви мнения за ваксините и най-вече за тази срещу рака на шийката на матката. Поради тази причина сайтът www.lekuva.net съветва да проучите добре въпроса, преди да решите каквото и да е. С тази поредица от материали целим само да ви информираме и не препоръчваме или агитираме поставянето на таза ваксина.

Използвайте презервативи, за да се предпазите от ЧПВ

Използването на презервативи може да помогне за предпазването от инфекция с ЧПВ, въпреки че те на са напълно ефективни защото вируса може да се предаде и от зоните на кожата, които не са покрити с латекса. Най-добрата възможна защита, изключвайки въздържанието е ваксината срещу ЧПВ.  

Как може да се заразите с ЧПВ?

ЧПВ означава Човешки Папилома Вирус. Можете да се заразите с ЧПВ като правите секс с някой който е носител на вируса. Инфекцията с ЧПВ е често срещана, особено сред младите хора. Половината от сексуално активните хора ще се заразят с ЧПВ, но повечето от тях никога няма да разберат, тъй като може да не се проявят симптоми.

Има повече от 100 типа на ЧПВ, но само някои от тях могат да доведат до цервикален рак или кондиломи. 

Цервикален рак или рак на шийката на матката се получава като определени клетки се трансформират от „нормални“ в пред – ракови и чак след това в ракови. Обикновено за този процес са необходими няколко години, макар че може да се развие и по-бързо. ЧПВ може да живее в тялото ви много дълго. Може да отнеме 10 години преди инфекция от ЧПВ да се превърне в рак.

Кондиломите (генитални брадавици) мога да са съпроводени с симптоми, но може и да не са. Дори и да лекувате видимите ранички или дори ако изчезнат от само себе си това не значи че ЧПВ инфекцията неможе да остане в клетките на тялото. Възможно е да предадете кондиломи на сексуалния си партньор дори и да не виждате че имате.

Какво е ЧПВ ваксина?

ЧПВ ваксините мога да помогнат за предпазването на момичета и жени от това да бъдат инфектирани с някои от най-често срещаните типове вирус. Ваксините Cervarix и Silgard предпазват момичета и млади жени от двата най-често срещани типа на ЧПВ, които причиняват рак на шийката на матката. Ваксината Silgard също така предпазва и от двата най-често срещани типа причиняващи кондиломи или така наречените генитални брадавици.

Ваксинирането представлява серия от три инжекции, които се поставят в рамките на 6 месеца. За най-добри резултати трябва да се поставят и трите инжекции. Втората инжекция се поставя два месеца след първата. Последната се поставя 4 месеца след втората инжекция.

Ваксините не лекуват инфекция с ЧПВ, но могат да предпазват жени от типовете на вируса, с които те не е инфектирани.

Българската здравноосигурителна каса не покрива разходите за ваксинирането на нито една от двете ваксини, които са на българския пазар. Информацията за цени, с която разполагаме ние е следната:

Silgard (Силгард) – 272.34 лв. (за 1 доза)

Cervarix (Церварикс) – 284.77 лв.  (за 1 доза)

Момчета и мъже между 9 и 26 години могат също да се ваксинират с Silgard с цел намаляване на шанса за получаване на кондиломи.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Как да се предпазим от Човешки Папилома Вирус (HPV)?

  1. Малина каза:

    148.99 е пределната цена в аптеката за Церварикс … а може да се намери и по-евтино

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *