Кои са най-опасните лекарства за възрастните хора

Много опасни са силните транквитанти, именно заради тях старите хора заспиват прави, падат и си чупят крайниците. Вероятно много хора знаят за антихистаминните препарати като димедрол, супрастин, дизолин – забравете за тях. Те не се за вас, защото оказват много силно антихолинергично действие. На много пенсионери се налага да приемат успокояващи лекарства, сънотворни и транквиланти. Най-опасните сред тях за старческия организъм са елениумът, диазепамът и нитразепанът. При възрастните хора тези лекарства действат не просто дълго време, те действат много дълго време – повече от 96 часа.

Сред барбитуратите, които лекуват тревогата и безсъние, най-вредни са фенобарбиталът и нембуталът. Много възрастни хора страдат от стомашно-чревни разстройства. В такива случаи често предписват спазмолитици за премахване на болката и спазмите.

Много актуални за възрастните хора са лекарствата за понижаване на кръвното налягане. Сред тях за вреден се смята резерпинът, защото може да предизвика силна депресия. Лекарствата против язва като циметидин, ранитидин, низатидин и фамотидин предизвикват обратно съзнание и маса други странични ефекти. Най-добре се откажете от тях.

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Актуални промоции в lekuva.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.