Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Полезни храни и билки при страдащи от анемия бременни жени

Анемията е често срещано състояние при бременност. Бременността увеличава нуждата ви от желязо. Когато сте анемични тялото ви трудно доставя кислород до тъканите. Анемията може да предизвика неприятно симптоми като умора, задух, главоболие или виене на свят при ставане.

За да се предотврати анемията може да се взема допълнително желязо, но то не се понася добре от всички жени и затова е по-добре да се промени режима на хранене. Трябва да се приемат храни богати на желязо, като например червено месо, то е с най-високо съдържание на желязо, а също и бобовите растения и яйцата. Тъмнозелените листни зеленчуци също са много полезни те имат много хлорофил, които значително намалява симптомите на анемия.Горските плодове и череши също е добре да бъдат включени в диетата, както и някой сушени плодове като праскови и кайсии, които са добър източник на желязо. Трябва да се избягва кофеин, тъй като инхибира усвояването на желязо. Добре е да се консумират и храни богати на витамин В понеже е установено че освен от липсата на желязо анемия може да се получи и от липсата на витамин В. Не на последно място е необходимо да се употребяват и много течности както и оцет като добавка в храната.

Билки, които осигуряват на организма желязо са:

Коприва – тя е отличен източник на желязо, повишава енергията, подобрява функцията на черния дроб и бъбреците и влияее благоприятно върху кръвното налягане кожата и пикочните пътища.

Люцерната е друг хранителен продукт богат на желязо и хлорофил употребява се под формата на чай. Помага за по доброто смилане на храната и намалява симптомите на анемия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *