Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как изкуствените мигли увреждат здравето?

Изкуствените мигли са популярни сред жените в световен мащаб, тъй като подобряват външния вид

изкуствените мигли
Изкуствените мигли – красиво, но опасно средство за разкрасяване

Обикновено изкуствените мигли се правят от синтетичен материал, докато някои са от човешка коса. Има и такива, които са от животински произход.

Миглите може да изглеждат добре, но трябва да се има предвид, че те увреждат здравето на очите.

По време на удължаването към една мигла са прикрепени 2-3 допълнителни изкуствени косъмчета. Фоликулът (коренът на миглите) не се справя с излишното тегло, затова може да се нарани и атрофира.

Най-невинната последица от тази процедура е загуба и спиране на растежа на миглите. Много вещества, които се използват за залепване на миглите, не са сертифицирани, така че те могат да причинят изгаряне на кожата на цилиарния ръб на клепача, както и (при директен контакт с окото) изгаряния на роговицата и конюнктивата. При отсъствие или ненавременна офталмологична грижа травмата на роговицата може дори да доведе до намалено зрение.

Ето и някои други опасности за здравето, провокирани от изкуствените мигли

1. Те ​​могат да причинят алергии. Ако са фиксирани на нехигиенични места, бактериите и гъбичките могат да бъдат хванати под лепилото и да причинят инфекция. Инфекцията причинява подуване, зачервяване и много болка на очите. Понякога миглите дразнят роговицата, особено когато лепилото се сгъсти. То може да падне и да увреди роговицата.

Удължаването на миглите обикновено се осъществява чрез лепило, което може да предизвика дразнене или алергични реакции. Лепилото съдържа формалдехид, който може да доведе до изгаряне, подуване и образуване на обрив при контакт или дори до седмица по-късно.

Д-р Шери Инграам обяснява как иначе рядката алергична реакция към формалдехид напоследък става все по-честа. Това е така, защото фалшивите мигли придобиват все по-голяма популярност.

Д-р Шери Инграам

2. Увреждане на истинските мигли. Повечето хора са склонни да носят изкуствени мигли, защото естествените им не са нито буйни, нито достатъчно дълги. За съжаление, редовното им носене е причина за стрес върху космените фоликули и в крайна сметка кара истинските мигли да изпадат и да не растат обратно.

Ако фалшивите мигли се премахват грубо, така лесно може да се изтръгнат и истинските

3. Те създават естествена среда за бактериите. Когато се нанася лепило за залепване на миглите, се създава влажна среда, която кара мръсотията да се хване в капан и бактериите да заживеят нещо като втори живот.

Според статия, публикувана в Beauty Insiders, естествените мигли за очи предпазват очите от прах, чужди тела и пот, докато нискокачествените и нехигиенични фалшиви мигли обикновено причиняват дразнене и инфекция.

4. Подлагат окото на инфекции. Лъжливите мигли могат да причинят заболявания като язва на роговицата (тънката прозрачна структура, покриваща ириса), която е като отворена рана.

5. Запушват космените фоликули и пречат на естествените мигли да растат. Това се случва в резултат на инфекция. Поради тази причина клепачите се усещат като „тежки“ и човек мига много по-рядко и трудно. Бездействието на клепача е причина за така нареченото сухо око – обратимо, но неприятно състояние, което може да провокира много усложнения.

6. Загуба на зрение. Това вероятно ще се случи, когато се появи белег на роговицата от бактериален конюнктивит или язва.

За разлика от фалшивите мигли, удължаването на миглите е проектирано да бъде по-дълготрайно решение за разкрасяване на естествените мигли.

Удължават се, като професионален козметолог поставя миглите една по една. Те са изработени от естествени материали (като коприна или косъм от норка) или от синтетични (пластмасови влакна).

Странични ефекти върху кожата и очите

Както вече стана ясно, лепилата, използвани за залепване при удължаване на миглите върху вашите мигли, включват химикали и съставки, които могат да бъдат дразнещи или вредни. Ако имате реакция към химикал, използван по време на процеса, може да получите странични ефекти в рамките на два до три дни.

Тези странични ефекти включват:

– кръвясали очи;
– изгаряне;
– сърбеж;
– болка;
– обрив;
– зачервяване и възпаление на окото или клепача;
– подуване, което може да бъде тежко.

Някои съставки, често срещани в лепилата за удължаване на миглите, включват в състава си:

– латекс;
– целулоза;
– цианокрилат;
– бензоена киселина;
– формалдехид, в много ниски концентрации.

Препаратите за отстраняване на мигли имат и такива съставки, които включват:

– формалдехид;
– пропиленгликол;
– гераниол.

Различните хора имат различна чувствителност към химикалите. Препоръчва се никога да не се използват лепила, които съдържат формалдехид, който е потенциално токсични дразнител.

Някои от другите съставки също могат да раздразнят кожата или да причинят алергични реакции. Ако за първи път ползвате удължаване на миглите или имате чувствителна кожа или алергии, помолете да ви се направи тест, за да разберете как ще реагира кожата ви при досег с лепилото.

Ако раздразнението на очите вече е факт

Ако очите ви се чувстват леко раздразнени, след като сте направили удължаване на лигли, има няколко неща, които можете да опитате у дома, за да облекчите дискомфорта. Те включват:

– студени компреси;
– локален хидрокортизонов крем;
– антиалергични капки за очи
– перорални антихистаминови продукти.

Източник: www.healthline.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *