ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

В цигарения дим има 100 пъти повече отрови, отколкото в дробовете на пушача

Имайте предвид, че най-много отровни вещества се отделят във въздуха от недопушени, тлеещи цигари. Някои канцерогени (провокатори на рака), като например бензопирените, попадат 3,5 пъти пове­че в стелещия се наоколо дим, отколкото непосредствено в дихателните пътища на този, който пуши. А нитрозамините – другите канцерогени, са сто пъти повече в тютюневата струя дим. При това трябва да се има предвид, че дозите на различните канцерогени, получени за по-дълго време, се сумират, т.е. натрупват се – а това още повече увеличава вероятността от онкологичен процес. Затова тук е мястото да препоръчаме на непушачите: ако не можете да се разбе­рете със заклетите пушачи, по-често проветрявайте по­мещението, така се намалява концентрацията на вредните вещества.

Наскоро в Германия беше про­ведено мащабно статистическо изследване за последствията от пушенето. Оказа се, че тези, които изпушват от една до две кутии цигари на ден, почти един и половина пъти по-често разви­ват различни форми на слабоу­мие, в т.ч. и болестта на Алцхаймер. При това много рано – още на 50-60 години. А който изпушва цели две кутии, рискува два и по­ловина пъти по-често да получи слабоумие от непушачите. Тези цифри може би щяха да бъдат и по-големи, но заклетите пушачи умират значително по-рано, без да могат да доживеят до „своя“ Алцхаймер. Дългогодишните пасивни пушачи също рискуват в това отношение.

Така че, сами преценете: да пуша или да ги откажа, предупреждават специалистите от в-к „Доктор”.

Днес има много продукти против тютюнопушене, но са малко тези, които наистина дават резултат в битката за спиране на цигарите! Хранителната добавка Кудзу Корен, която се предлага в България е продукт на американската фирма „SWANSON” и е одобрена от Американската агенция по храните и лекарствата /FDA/. Тя е доказан лидер като продукт за спиране на цигарите!

 

Все още ли искате да пушите? СПРЕТЕ ЦИГАРИТЕ С КУДЗУ КОРЕН – най-доброто средство в света против тютюнопушене!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *