Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Заради шарка е възможно да се развие сепсис

За тази болест са характерни и други много тежки усложнения. Много тежко протича и не се поддава на терапия с антибиотици и пневмонията, предизвикана от вируса на варицелата.

Към другите усложнения, макар и редки, спадат енцефалитът, миокардитът, нефритът, артри­тът, хепатитът. Следва да отбележим, че дори след стихване на острите прояви на първичната инфекция вирусът не напуска организма, а се на­трупва в задните коренчета на нервите на гръб­начния мозък. Там се съхранява в скрито състояние. Според редица научни изследвания, при 25 на сто от децата на възраст 2-3 години вече има изработени антитела към вируса на варицелата. При повече от 90 на сто сред тези над 16 години се запазва „паметта“ за „познанството“ с този вирус във вид на антитела. С възрастта при отслабване на имунната система вирусът може да се активизи­ра. Херпес Зостер, засягащ възрастните хора, е резултат от повторно активизиране в организма именно на вируса на варицелата, коментират специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Заради шарка е възможно да се развие сепсис

  1. Pingback: От морбили най-често боледуват деца на възраст от 2 до 10 години. | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *