Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Злите хора най-много страдат от сърдечни болести

Хората със зъл u агреси­вен характер рискуват по-често от другите да станат жертви на сърдечносъдови болести. До този извод стиг­нали изследователи от САЩ. Ако реагирате на различните неприятни житейски обстоя­телства и предизвикателства с изблици на гняв, значително повече рискувате да станете жертва на сърдечна болест. Най-здрави са спокойните и умерени хора – така казват американските учени.

Д-р Джудит Керъл от уни­верситета в Питсбърг пре­доставила на журналистите подробности от изследва­нията, които тя самата е провела. Заедно с колегите си д-р Керъл помолила група доброволци на средна въз­раст да произнесат реч пред видеокамери и членове на жури. По време на тези речи и изказвания учените следили внимателно за физическата реакция на изказващите се. След това участниците били помолени да опишат своите емоции.

 „В организма на хората, които проявиха най-висока степен на гняв и безпокой­ство по време на изпълнение на задачата, се засече най- интензивно отделяне на про- възпалителните цитокини, ко­ито са сигнал за предстояща сърдечна болест – разказва д-р Керъл. – Това може да обясни защо при някои хора с високо ниво на стрес се наблюдават хронични проблеми със Здра­вето“.

Когато участниците в изследването преминали през стрес-тест, при тях били засечени увеличен сърдечен ритъм и повишено кръвно на­лягане. Но само при „злите“ се забелязало това интензивно отделяне на провъзпалителния цитокин.

ВНИМАНИЕ!

„Нашите резултати позволяват да се предположи, че проявяващите гняв и агресия хора дори при сблъск­ване с малки житейски проблеми са по-уязвими за сърдечносъдови боле­сти, защото са по-предразположени към тях“- казва още д-р Керъл, в материал за в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Злите хора най-много страдат от сърдечни болести

  1. Pingback: Може ли да предотвратя сърцебиенето? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *