ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Взаимодействието на лекарствата и храната е много важно при болестта на Паркинсон

Най-разпространеното ле­карство против тази болест, леводоп, е добре да се приема (половин час преди ядене. Или един час след това. Изпива се с вода, за да може веществата от препарата по-бързо да се усвоят от организма. Не само прилошаването може да се про­яви като странично действие и реакция на лекарствата против тази болест.

Болният може да бъде измъч­ван от жажда или постоянно чувство за сухота в устата. ! Ето няколко полезни препоръки, проверени с времето. Но и към тях се отнасяйте внимателно, отчитайте индивидуалните прояви на симптомите на бо­лестта.

За предотвратяване на при­лошаването и сухотата в уста­та много помага всекидневната употреба на осем и повече чаши течности. Но веднага трябва да се съобразите със състоянието на сърдечносъдовата си систе­ма и тогава да решите заедно с лекуващия лекар дали имате право да приемате толкова течности.

За да не ви преследват не­прекъснато жажда и сухота в устата, ограничете количе­ството кофеин. Той пречи на действието на някои лекарства и е известен с това. че изхвър­ля течностите от организма. Знаете къде го има най-много – в кафето, чая, шоколада, кока- колата. Тези продукти въобще не ги консумирайте или ги на­малете до минимум. По-добре наблягайте на млякото, то не съдържа кофеин.

Хората с Паркинсон не тряб­ва да използват различните разтвори за изплакване на устната кухина, които сега се рекламират навсякъде. Защото повечето от тях съдържат спирт, който предизвиква су­хота в устата и следователно може да влоши състоянието на болния.

МЕЖДУ ДРУГОТО:

През 1977 г. бяха описани редица случаи за тежко проти­чане на болестта на Паркинсон и прояви на паркинсонизъм при млади наркомани, които прие­мали синтетичен хероин. Този факт показва, че различните химични вещества могат да „отключат“ разрушителния процес в клетките на главния мозък и да предизвикат прояви на паркинсонизъм. Наблюдения показват, че хора. работещи с пестициди, доста повече рис­куват да развият тази болест. Обаче учените още не могат да установят връзка между едни или други химични вещества и болестта на Паркинсон.

И накрая: приемът на някои лекарства за по-дълго време или в по-големи дози може да предиз­вика симптоми на паркинсони­зъм. Такива са някои лекарства, назначавани при тежки психични нарушения, както и средства против епилепсия. Съществу­ват и различни заболявания и състояния, вследствие на които също може да възникне вторичен паркинсонизъм. Такива са вирус­ните инфекции, атеросклероза на кръвоносните съдове в глав­ния мозък, тежките и повторни черепно-мозъчни травми, прека­раният енцефалит, туморите в апавния мозък, наркоманията, ня­кои наследствени заболявания.

Теза публикация е подготвена с любезното съдействие на д-р Бойчо Бонев, невролог, психотерапевт и иглотерапевт, консултант на в-к. „Доктор“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Взаимодействието на лекарствата и храната е много важно при болестта на Паркинсон

  1. Pingback: Помагат ли витамините срещу умората? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *