Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ако искате да свалите кръвното, влюбете се!

Американски учени уверяват, че чувството на влюбеност помага за понижаване на кръвното налягане и заздравяване на раните.

Най-обикновената прегръдка и държането за ръка провокират отделянето на хормона окситоцин – а той понижава нивото на стресовите хормони. Този хормон понижава кръвното налягане, подобрява настроението и намалява чувствителността към болка.Всичко това показва разработка в университета на Северна Каролина. А сътрудници от университета в Охайо преди време доказаха следното: чувството на влюбеност ускорява заздравяването на рани.

Артур Арън, психолог от университета „Стони Брук“ в Ню Йорк, специално сканирал мозъка на хора, намиращи се в различни стадии на влюбеност, за да разбере механизма на влияние на това чувство върху здравето на човека. И успял да изясни следното: влюбеността води до отделяне на допамин в мозъка. Това е невротрансмитер, които влияе на удоволствието и мотивацията. Същото става, ако човек спечели много пари или приема кокаин.

Между другото в мозъка на неженените влюбени двойки просветват зоните, свързани с тревогата, напрежението и натрапчивите идеи, коментират специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *