На какво се дължи кашлянето ми?

Моля да ми отговорите на следния въпрос; забелязала съм, че когато похапна нещо мазно през нощта ме в измъчват пристъпи от кашлица. Каква връзка може да има тук?

Павлина Юрукова, Сливен

В някои случаи кашлицата може да бъде следствие от връщане обратно в хранопровода на киселия стомашен сок. Обикновено това възниква в легнало положение, най-вече през нощта. В този случай каш­лицата често се съчетава с киселини.

Най-добре се обърнете към специалист и помолете за ендоскопско изследване на хранопровода и стома­ха. Може да се наложи да измерят и киселинността в хранопровода и стомаха – има специален метод за целта.

Такава кашлица преди всичко се лекува с диети и промяна в начина на живот. След като се нахраните, не бива 2-3 часа да лягате. А когато си легнете, си сложете под главата висока възглавница.

Гастроентерологът може също да ви препоръча лекарства, понижаващи киселинността на стомаш­ния сок. Както и таблетки, които подобряват прид­вижването на храната по хранопровода, препоръчват специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *