Сокът от зеле има противоязвено действие

С какви лекарствени растения и билки може да се предотврати сезонната криза от язва?

Филип Добрев, Мездра

От дребни времена е известно противоязвеното действие на сока от зеле. Корени от аир и девесил; семената от лен, цветовете от лайка, листата от мента, корените от сладник предпазват от появата на язва и помагат за бързото и заздравяване. Което и да е от тези растения може да се приготви по описанието на опаковката и да се пие през целия сезон. Най-добре е обаче настойките и отварите да се сменят на всеки две седмици. Но, за да не се раздразни язвата, най-добре е да се пият различни комбинации от билки за стомаха. Те помагат по-добре, защото в състава им влизат и успокояващи растения. А, както е известно, стресът е този, който най-често дава тласък за появата на язвената болест.

Ето една комбинация, която може да използвайте:

Една част корени на валериана, две части водна детелина, две части червен кантарион, две части пло­дове на кимион, две части плодове от анасон, две части цветове от лайка, три части листа от мента и четири части бял равнец. Смелете съставките и ги смесете. Две супени лъжици от тази билкова комбинация залейте с 250 мл вряща вода и 30 минути варете на водна баня, след което прецедете. Пийте по 1/3 чаша три пъти на ден 30 минути преди ядене, споделят специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *