Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Излекувах слуха си с лимон и чесън

Миналата зима се простудих много силно, но не се захванах за лечение веднага. Изпих един малинов чай вечерта и легнах да спя. На сутринта усетих, че не мога да дишам през носа, гърлото ме боли и не мога да стана и да отида на работа. Не съм млада, почти на 71 години съм, но все още работя, портиер в училището съм. Наложи се да звъня да ме заместят. Както и да е, след седмица трябваше вече да се върна на работа, но аз още не се усещах здрава.

И въпреки това се наложи да отида на работа, без да се доизлекувам. След три дни обаче окон­чателно легнах, сега вече с отит – лекарят каза, че съм получила усложнения. Излекувах отита, обаче остана усещането, че не чувам достатъчно добре. Изплаших се, започнах да нервнича, защото на моята възраст така или иначе човек се променя, а аз взех, че сама предизвиках понижаване на слуха си. Все се надявах, че ще мине всичко и пак ще си чувам, но не стана. Тогава потърсих спасение в народната медицина. Лекувах се по следния начин: смесвах 2 капки камфорово масло с чеснова кашица. Налагах тази смес на парченце марля и я вкарвах в ухото. Държах дотогава, докато започне да щипе. Правех процедурата всекидневно преди сън. След като усетех парене, веднага изкарвах тампончето, слагах си сухо памуче и лягах да спя. Гледах да не стоя на течение.

Едновременно с това използвах лимон. Из­яждах всеки ден по четвъртинка заедно с кората. Измива се добре, отрязва се четвъртинка, която се нарязва на парчета. Ако е много кисел, се добавя малко захар. Обикновено ядях лимона на закуска. Лекувах се така един месец с помощта на лимон и чесън, а след това предприех друго, по-меко лечение.

Отначало масажирах ушните миди. След това смесвах в равни количества ракитниково масло от аптеката и натурален мед от пазара. Първо медът се разтваря на водна баня, слага се в бур­кан и се смесва с ракитниковото масло. Хубаво се разбърква и се капва по една капка във всяко ухо. След това поставях по едно памучно тампонче и го държах известно време. Лягам в леглото, първо на едната, после на другата страна, за да не изтече сместа.

Към края на втория месец слухът ми се възвърна. А сега не допускам инфекциите и простудите да се задълбочат и да ми докарат пак такова изпитание.

Споделя опита си пред в-к „Доктор” – Лиляна Маринова, Кърджали

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *