ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Промивайте често носа си със солев разтвор

Моля да отговорите какви са най-ефикасните средства за профилактика на простудни­те заболявания? Какво ще кажете за оксаловия мехлем например?

Йорданка Димова, София

Съществуват редица про­филактични средства, но, за съжаление, нито едно от тях не гарантира 100 процента, че няма да пипнете остра вирусна инфекция или грип. Като начало да посочим най- простичкия метод – т.нар. елиминационна терапия, т.е. използване на солеви разтво­ри и спрейове. Те помагат бук­вално за отмиване на вируси­те и бактериите от носната лигавица и от глътката. Ако сте били сред много хора или сте общували с вече грипозен човек, като се върнете у дома, започнете да промивате носа си. Направете го няколко пъти и ще предотвратите заразяването.

Оксаловият мехлем, при­готвен на основата на оксаловата киселина, е доста остаряло и въпреки това популярно средство. Но то, за съжаление, не е много ефикасно. По-добре приемай­те средства на основата на интерферона, както и т.нар. индуктори на интерферона, т.е. лекарства, които подо­бряват изработването на интерферон в организма.

Но имунитетът на всеки човек е индивидуален и зато­ва не съществува универсал­на защита. Нашата задача е да не „вкарваме“ организма си в стресов режим, да се наспиваме добре, не по-малко от час да ходим вън на чист въздух, за да може кисло­родът добре да се усвоява от клетките, А също и да избягваме консервираната храна и мазнините. В период на епидемия е най-добре да наблегнем на риба, бяло месо, зеленчуци, зехтин, препоръчват специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *