Полезни съвети за лечение на запек по време на бременност

Запек за съжаление се появява при всички жени в един даден момент от бременността.Проявява се с болки в коремната област или дискомфорт, както и преминаване на твърди изпражнения в червата. Причините за появяването му по време на бременност са тревога, безпокойство, минимална физическа активност или диета с ниско съдържание на фибри.Друга причина за появата на запек при бременни жени се дължи на хормони и на отпускане на мускулите на червата от натиска на разширената матка. Понякога до запек може да доведе и приема на таблетки с желязо, в този случай трябва да се приема много вода или след консултация с лекар да се сменят таблетките с желязо.

Ето няколко съвета какво може да направите за да предотвратите появата на запек или да го излекувате, ако вече се е появил:

Правете диета с високо съдържание на диетични фибри, която се състой от от плодове, зеленчуци, зърнени закуски, зърнени хлебове, сушени сини сливи и трици.

Пийте много течности:Пиенето на големи количества течности е важно особенно когато сте увеличили и употребата на фибри.Пиите 10-12 чаши на ден.

Правете упражнения редовно:Ако не са активни, имате голям шанс за запек. Ходене, плуване е други умерени упражнения помагат, като стимулират работата на червата.Направете си график от три пъти седмично по 20-30мин.в които да правите упражнения.

Намаляване или премахване на добавките с желязо:Доброто хранене по време на бременност може да премахне нуждата от приемане на таблетки с желязо, ако обаче все пак имате недостиг може да приемате желязо, но в малки дози за да избегнете появата на запек.

По време на бременност не трябва да използвате слабителни хапчета за лечение на запек, тъй като те може да предизвикат маточни контракции или обезводняване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *