ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кога резултатите от теста за бременност са фалшиви

Има много причини, поради които може да получите фалшив резултат на теста за бременност. За да разберем дали теста за бременност е фалшив първо трябва да знаем как работи той. С този тест се изследва хормона наречен човешки хорион-гонадотропин. Този хормон се произвежда от плацентата на развиващото се бебе и подпомага растежа на плода. Теста за бременност може да открие този хормон, едва когато нивата му са се увеличили значително. Тестът потвърждава с 97% сигурност, че жената е бременна. Най-доброто време да се използва тест на урината при бременност е от три до пет дни след закаснение на менструалния цикъл.Това е най-сигурното време да получите точен резултат от теста. Въпреки това, тези тестове много рядко са точни.Ако имате положителен тест на урината най-добре е да си направите и кръвен тест за да сте по посигурни.

Много често резултатите от теста са фалшиви, най-често това се получава при спонтанен аборт. Приемането на лекарства за плодовитост също може да предизвика фалшиви резултати, тъй като тогава нивата на хормоните на жената се променят драстично. Друга причина за грешни резултати е ненавременното разчитане на теста, трябва да го разчетете в рамките на предвиденото за това време, ако го оставите да престой по-дълго той става невалиден.Замарсяването на урината също води до неточност в резултата, също така и тестовете с изтекъл срок на годност затова проверявайте дали са в срок тестовете, които купувате.Най-сигурният начин да разберете дали сте бременна си остава посещението на лекар, който със сигурност ще ви даде най-точен резултат.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *