Какво да правим при възпаление на белите дробове

При възпаление на белите дробове болният се нуждае от много чист въздух, затова, ако лекарят позволява може да лежи до отворен прозорец, добре завит или на балкона.

Влажността в стаята трябва да бъде висока.

Хранете се малко и пийте повече сокове от пресни плодове от (портокали, лимони, касис, грозде малини). Яжте богати на витамин С плодове и зеленчуци.

Опитайте срещу кашлица компресът на баба с кромид лук: нарежете на ситно кромид лук и го задушете с малко мазнина: След това го разстелете върху кърпа и го положете върху гърдите като топъл компрес. Този компрес се подновява на всеки час.

Дядо си помагаше при болки в гръдния кош с горещи компреси от олио. За тази цел 3 супени лъжици олио или мас се сгорещяват, в мазнината се потапя кърпа, изцежда се и се поставя върху гърдите. Покрива се с още една кърпа, най отгоре с вълнен шал.

Можете да поставите на гърдите електрическа възглавница.

От една семейна рецепта намерих и този сироп с моркови за, старо познато средство за лечение на гърдите: настържете измити и почистени моркови и ги изцедете. Сока варете с небет шекер, докато се получи сироп. Съхранявайте го в буркан с винтови капачки. Пийте по 3 супени лъжици на ден.

Направете си запарка с червен оман (зарастличе) и пийте от нея на глъдки по 2 чаши на ден.

Смесете по равни части лечебна медуница, теснолистен живовляк и полски хвощ и пийте от тази запарка по 3 чаши на ден. Чая можете да подсладите с мед.

Измивайте подмишниците си няколко пъти на ден със вода, смесена с оцет, а при висока температура си правете компреси на краката със студена вода.

От време на време правете масаж на гърдите и гърба.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *