Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Колко е важна диетата за диабетиците?

Диетата играе значителна роля в контролирането на диабета. При диабета диета може да се използва самостоятелно или в комбинация с друг инсулин концентрация, или с перорални хипогликемични лекарства. Основна цел на диабетната диета е да се поддържа идеално телесно тегло, чрез осигуряване на адекватно хранене, заедно с нормални нива на кръвната захар в кръвта. Диетичния план за диабет се основава на ръст, тегло, възраст, пол, физическа активност и естеството на диабет. Докато планира диета, диетологът трябва да разгледа усложнения като високо кръвно налягане, високи нива на холестерол.

По отношение на по-горните фактори, диетологът ще направи оценка на калориите, за да се съобрази с въглехидрати, белтъчини, мазнини, количество фибри и така нататък.

Размяна на храненията – е  диетна програма, която съпоставя количество въглехидрати приемани на ден. Ако искаме да се контролира кръвната захар трябва да се ограничи консумацията на прости въглехидрати. Въглехидратните храни са дадени като стойност за една порция, известна като замяна. Този план ни помага да вземе решение за вида на храна, за да се вземат предвид количеството на храната, а също и времето за ядене. Вие можете да планирате по-гъвкаво храненето, тъй като можете да получите повече знания за диета за диабет. Но няма обща диета, която работи за всички. Нито пък съществува специална диета, която работи перфектно за диабет в продължение на дълъг период от време. Докато планираме диабетична диета трябва да се придържаме към някои важни фактори, те са, както следва:

• Вместо 3 тежки ястия, трябва да ядем по леки на 4-5 малки интервали през деня.

• Трябва да заменим хлебните и бързи храни с обикновенни зърнени храни.

• Да не ядем въглехидрати 2 часа преди ядене.

• Да консумираме пресни плодове най-малко 5 пъти на ден.

Диабетици винаги трябва да се грижи за хранителния си режим, а също и за храната, която консумират. Всички храни съдържат не само въглехидрати, но и някои енергийни стойности. Белтъчини и мазнини в храната на разположение се превръщат в глюкоза в организма. Тази захар има известно въздействие върху нивото на кръвната захар, която трябва да се погрижа за него. Освен това, не е необходимо да се храните само със скучни диети. Вместо това, можете да ядете повече плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни. Всичко това означава, че трябва да изберете храни, които са с високо съдържание на насищане и с ниско съдържание на калории.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *