Какво помага при левкоплакия на шийката на матката?

Моля да ми отговорите как се лекува левкоплакия на шийката на матката, колпит идистрофични изменения на епитела? Това е диагнозата на моята дъщеря, която е на 30 години. Лекуваха я, обгаряха я, но няма резултат.

Добринка Попова, Русе

Левкоплакията на шийката на матката е сложно заболяване, макар че протича безсимптомно. Често то свидетелства за имунни изменения и за нарушения във функциите на яйчниците. Но може да е резултат и от въздействие на херпесния или папиломния вирус върху шийката на матката. Не са изключени и химични, и травматични въздействия. ЛЕВКОПЛАКИЯТА Е СЕРИОЗНО ЗАБОЛЯВАНЕ И ВИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОТНЕСЕТЕ ОТГОВОРНО КЪМ ЛЕЧЕНИЕТО Левкоплакията се развива от еро­зия и представлява уплътнение на шийката на матката във вид на бяло петно. Все оше се спори дали това е доброкачествен или злокачествен процес. Затова трябва да се отнесете сериозно към лечението.

Първо, изключете стреса. В про­дължение на 10 дни преди сън вдиш­вайте валерианови капки, след това използвайте възглавнички, пълни със сушени билки и корени.

Второ, жената трябва да повиши самочувствието си, потърсете начин да практикувате автотренинг.

Следващият етап е да лекувате хроничното възпаление на лигавицата плюс хормонална терапия – така ще се възстанови нормалният фон, макар и за една-две години.

Дъщеря ви трябва да се храни раци­онално, с „живи“ продукти. Повече пло­дове, зеленчуци и зърнени продукти.

Нека се заеме и с физкултура на чист въздух.

Разбира се, редовно да посещава гинеколога си.

ОТ ДРУГА ГЛЕДНА ТОЧКА

Уважаема г-жо, разочарованията в живота на една жена, обидите й от мъжете – ето това води до гине­кологични заболявания. Отначало се започва с постоянни възпаления на лигавицата, а след това се стига до по-дълбоки увреждания на тъканта във вид на дистрофични изменения на епитела.

НАШИТЕ ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ СА:

добро самочувствие, спокойствие, своевременно лечение и нормализиране на цикъла. И никаква паника, всичко е във вашите ръце, предупреждават специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *