Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Монголски солен масаж помага при цервикална остеохондроза

По-голямата част от населението у нас страда от цервикална остеохондроза, особено хората, които упражняват интелектуален труд

цервикална остеохондроза
Монголски солен масаж помага при цервикална остеохондроза

От цервикална остеохондроза се оплакват и тези, които седят дълго време пред компютъра.

В съвременния свят резонансът на заболяването цервикална остеохондроза (болки в шийната област и раменете) е трудно да се надцени. Остеохондрозата на цервикалния регион е много по-честа, отколкото в други прешлени. Тази болест, в една или друга степен, имат почти всички хора на възраст над двадесет и пет години.

Този тип остеохондроза се развива главно поради заседнал начин на живот, което е особено улеснено от историческия преход на човека от физически труд към умствена работа, който, макар и в умерена степен, е придружен от извършване на работа в седнало положение.

Цервикалната остеохондроза е дегенеративно заболяване на шийния отдел на гръбначния стълб, което води до увреждане на междупрешленните дискове. Тъй като този участък на гръбначния стълб по своето естество е доста подвижен, но също така и уязвим, заради слабо развит мускулен корсет, следователно всеки негативен ефект върху шията или гърба засяга предимно участъка в шията. Поради факта, че дегенеративните промени най-често се развиват в най-подвижните гръбначни отдели, именно нервните окончания в областта на шията са най-често засегнати.

Тъй като симптомите на цервикалната остеохондроза са силно противоречиви, те не винаги се разглеждат само като симптоми на това заболяване, което доста често води до търсене на помощ от специалисти в други области на медицината.

Затова, в повечето случаи, хората, които имат болки в областта на шията, разчитат на народната медицина

На Изток се смята, че много очни заболявания могат да бъдат свързани с наличието на цервикална остеохондроза. Такива заболявания са катаракта и късогледство.

Цервикална остеохондроза – още един неприятен ефект от обездвижването

Безценна помощ при цервикална остеохондроза оказва монголсия солен масаж на шийния отдел на гръбначния стълб. Смята се, че тази рецепта е представена на света от древната монголска медицина.

И така, за масажа ще ви е нужна необработена едрозърнеста сол (може да се замени се морска сол, вероятно, но в оригиналната рецептата е упоменато трапезна сол) – 1 чаена лъжичка.

Добавете 2 супени лъжици нерафиниран зехтин (или нерафинирано слънчогледово масло – тоест, олио с миризмата на семена, масло което мирише на „сурово“).

Смесваме солта и олиото, докато се образува хомогенна маса и нанасяме върху шийните прешлени на пациента, енергично масажирайки с ръце. Масажът на шийната област трябва да се прави 20 минути. След това останалата сол се отмива с влажна кърпа.

След първата сесия трябва да се почувства облекчение в шийния отдел на гръбначния стълб, а зрението също трябва да се подобри. 3-5 дни, през които редовно сте правили тази процедура, дават забележим ефект за подобряване на здравето.

По-добре е, ако масажът бъде направен от друг човек. Но в крайни случаи може да го направете и сами

Традиционното лечение на цервикална остеохондроза се комбинира и с физиотерапевтични процедури, и по-специално използването на магнитотерапия с помощта на специални медицински изделия.

Науката и природата обединяват знания и опит, за да стане факт коланът НАНОБЕЛТ.

НАНОБЕЛТ спира мъчителната скованост, стягането, възпаленията и непоносимите болки в кръста и гръбначния стълб.

Повече за НАНОБЕЛТ – коланът, който помага, благодарение на 17-те мощни магнита, може да прочетете ТУК

За поръчки: 0885 49 20 82, 0877 90 45 79

Терапевтичен масаж, физиотерапия и мануална терапия дават отлични резултати, когато са комбинирани с рецепти от народната медицина и хранителни добавки.

В особено тежки случаи на заболяването може да се наложи хирургическа намеса.

Източник: elamed.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *