Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

КАРДУРА / CARDURA

Съдържа доксазосин, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, натриев лаурил сулфат, натриев нишестен гликолат, лактоза монохидрат

Предназначение

КАРДУРА е лекарство от типа алфа-блокери. Приемът му регулира повишеното артериално налягане, като разширява кръвоносните съдове и оптимизира циркулацията на кръвта в тях.

Лекарството може да бъде приложено и за терапия при доброкачествена хиперплазия на простатата. В този случай активната съставка доксазосин отпуска мускулатурата в зоната на уголемената простата и изхода на пикочния мехур, като по този начин се улеснява затрудненото уриниране.

Как се приема

Приемът на този медикамент става по лекарско назначение. Дневната доза се определя индивидуално и се взема наведнъж – сутрин или вечер, с чаша вода; най-добре е това да става по едно и също време.

Обикновено терапията започва с доза от 1 мг, която след двуседмичен прием може да се удвои. При необходимост приеманото количество може да се увеличава плавно до 8 мг за болна простата или до 16 мг при хипертония.

Пропусната доза не се компенсира с увеличаване на приеманото количество. Ако се случи предозиране, трябва да се направи консултация с лекар и пациентът да бъде наблюдаван. Приемът не бива да се прекратява самоволно, тъй като са възможни тежки рецидиви на основното заболяване.

Възможни нежелани ефекти

КАРДУРА може да причини инфекции на дихателните пътища и на органи от отделителната система. Има регистрирани оплаквания от замайване и сънливост, главоболие, задух и кашлица, хрема, бронхит. Възможни са прояви като гадене, коремна болка, пресъхване на устата, храносмилателни нарушения, болки в гърба и мускулите, неволно изпускане на урина, слабост, отоци на крайниците, болки в гърдите.

В по-редки случаи се наблюдават алергични симптоми, подагра, анорексия, депресивни състояния, краткотрайна загуба на съзнание, безсъние и тревожност, запек, възпаление на лигавиците в стомашно-чревния тракт; еректилна дисфункция, смущения при уриниране, кръв в урината; оток на лицето.

Съобщавано е също за мускулни крампи, отклонения в показатели от кръвната картина, смущения при функционирането на жлъчката, косопад, хепатит и пр.

Кога НЕ БИВА да се употребява

КАРДУРА не се прилага при алергия към някой от компонентите на лекарството.

Продуктът е противопоказан при пациенти, които са имали в миналото епизоди с рязко спадане на кръвното при изправяне; при камъни в пикочния мехур; при ниско кръвно.

Не се дава на деца и подрастващи под 18 години.

Бременни и кърмачки избягват употребата на това лекарство, но при определени условия приемът му е допустим от бременни за определен период.

Наложителна е индивидуална преценка за възможните рискове при пациенти със сърдечни заболявания, болести на черния дроб.

Взаимодействие с други медикаменти

Комплексното лечение с участието на КАРДУРА изисква специално внимание и проследяване за странични ефекти и промяна на въздействието. Отнася се и до комбинирането на продукта с лекарства против еректилна дисфункция, лекарства за понижаване на кръвното, антибиотици и противогъбични, лекарства против ХИВ, антидепресанти.

_______

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за 30 таблетки от 2 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *