ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ДУЗОФАРМ / DUSOPHARM

Съдържа нафтидрофурилов хидрогеноксалат, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, пшенично нишесте, натриев нишестен гликола, магнезиев стеарат, колоиден силициев диоксид, талк, коповидон, кросповидон, метакрилова киселина/метилметакрилат, титанов диоксид, макрогол 6000, дибутилфталат, сънсет жълто

Предназначение

ДУЗОФАРМ оптимизира микроциркулацията на кръв в тъканите; подобрява устойчивостта на мозъчните клетки в условия на кислороден глад. Използва се при периферни съдови смущения, схващания на мускули на долните крайници при ходене; мускулни крампи по време на сън; сковани крайници, изтръпване и посиняване, усещане за парене, диабетна артериопатия, трофични язви и др.

Продуктът е подходящ при влошаване на паметта и концентрацията поради влошено мозъчно оросяване.

Как се приема

Таблетките ДУЗОФАРМ се приемат при хранене с вода; дневната доза е три пъти по две таблетки в продължение на един до 6 месеца. В случаи на интермитентно накуцване се вземат три пъти по 4 таблетки.

Ако е пропуснат прием, поредната доза се взема при първа възможност или се изчаква времето за следващия. Пропуснатото не се компенсира чрез прием на по-висока доза. Предозирането е опасно; възможни са симптоми от рода на сърдечни смущения, обърканост, гърч. Наложителна е бърза медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

В някои случаи пациенти могат да получат смущения от рода на болки в стомаха, обриви, гадене и повръщане, диария. Рядко е съобщавано за отклонения в чернодробните функции.

Има данни също за образуване на камъни в бъбреците, както и за възпаление на хранопровода.

Не са изключени и редки алергични реакции.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ДУЗОФАРМ не се прилага при алергия към някоя от съставките на продукта.

Медикаментът е противопоказан при наличието на камъни в бъбреците и калциеви оксалати в урината; сърдечна недостатъчност, преживян инфаркт или мозъчен инсулт; при ортостатична хипотония, гърчова мозъчна активност, сърдечни аритмии в тежка форма.

Този продукт не се дава на деца и подрастващи под 18 години.

Не се препоръчва за бременни и кърмачки.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за усложнения в процеса на лечение, свързани с лекарствени взаимодействия на ДУЗОФАРМ. Въпреки това лекуващият следва да се осведоми за всеки медикамент, който пациентът е приемал или продължава да приема; при това се оценява възможният риск от последици на съвместяването.

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за 30 таблетки от 50 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *