Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Методът на Хейли Помрой: диета без лишения ускорява метаболизма

Американската диетоложка Хейли Померой е разработила ефективен начин за отслабване, без отказ от любимата храна и без глад

 Хейли Помрой
Хейли Помрой

Каква е тайната на този метод за справяне с излишните килограми?

Има много програми за отслабване, но не с всяка от тях се постигат минус килограми без чувство на глад и лишаване от любимата храна. Методът на Хейли Помрой е предпочитан от много знаменитости. При него загубата на тегло не се дължи на болезнени лишения, а на ускоряването на метаболитните процеси. Определени манипулации карат тялото да гори мазнини, така че излишните килограми си отиват без усилие. Допълнителен ефект е общото подобряване на здравето.

Диетата на Хейли Помрой

Многобройните програми за отслабване не изненадват никого сега. Има стотици, може би дори хиляди диети. Просто трябва да изберете някоя от тях и да я спазвате, доколкото можете. Но не всяка техника ще ви позволи да отслабнете без лишения.

С помощта на диетоложката Хейли Померой са отслабнали и поддържат фигурата си много холивудски звезди – Робърт Дауни-младши, Дженифър Лопес и други известни личности. Хората от света на шоубизнеса са принудени да наблюдават теглото си, затова много от тях често прибягват до крайни методи и прекарват дните си на ръба на глада. Този метод за избавяне от наднорменото тегло не е свързан с глад. Ефектът се постига чрез ускоряване на метаболитните процеси, организмът сам започва да гори мазнини.

Резултатът е дълговременен, без йо-йо ефект. Тялото започва да работи правилно, то вече не натрупва мастна тъкан.

Как работи метаболизмът?

Храната е необходима на човека на първо място, за да може тялото да черпи енергия от нея. Метаболизмът се отнася до всички процеси – от попадането на храната в устната кухина до нейната пълна обработка. В хода на метаболитните процеси веществата се разделят, преработват се и се превръщат в други елементи. При нарушения на тези процеси тялото започва да натрупва мазнини. Енергията, която не е изразходвана или рециклирана правилно, се отлага и става видима. Поради някои специфични физиологични характеристики, колкото повече телесни мазнини има един човек, толкова по-бързо ще се натрупват нови депозити.

Най-ефективното средство за обработка на складираните мазнини е физическата активност, при която тялото ще изразходва много енергия. Активните и редовни тренировки не само горят енергия, но и ускоряват скоростта на метаболитните процеси. От своя страна метаболизмът ще изгори повече не особено приятните запаси от мазнини.

Но не всеки има възможност да се занимава със спорт. Много хора водят заседнал начин на живот – заради работата на бюро и липсата на активност през свободните часове.

В допълнение към липсата на активност, има редица причини, поради които метаболитните процеси стават по-бавни и нарушават хода си:

– Генетично предразположение към затлъстяване;
– Дисбаланс в производството на хормони;
– Неправилно хранене.

Отслабване с помощта на метода на Хейли Помрой

Диетоложката никога не е крила, че не вярва в повечето методи за отслабване. Според нея, повечето от техниките, които могат да бъдат намерени в Интернет,не работят ефективно. Дори ако е възможно да се постигне желания резултат, ефектът няма да продължи дълго време. Най-голямото зло са рестриктивните диети. При спазване на такъв режим тялото рано или късно свиква с ограниченията, спира да реагира на лишенията и отново натрупва тегло.

Като причина за провала на експресните диети Хейли Помрой посочва хормоните. Именно хормоните карат тялото да се върне към предишното си тегло и дори да наддаде повече. При гладуване активността на щитовидната жлеза се намалява, производството на хормони се прекъсва, включително и на хормона трийодтиронин. Именно той е отговорен за ефективното и трайно изгаряне на мазнините.

Успоредно с това, гладните диети повишават активността на надбъбречните жлези. Те започват да произвеждат повече хормон pH3, който е трийодтиронинов антагонист и предпазва мастните тъкани от разпадане. Природата е предвидила този механизъм, за да помогне на човека да оцелее. Благодарение на него тялото няма да изгори бързо мастните тъкани при гладуване, изразходвайки ги пестеливо, дори внимателно.

С такова хормонално съотношение човек може да яде много малко, но тялото няма да изгаря мастните натрупвания, ще пести резервите и ще има тенденция да ги увеличава.

С помощта на Метода Помрой отслабвате без да се отказвате от любимите храни

Правила на диетата на Хейли Помрой

Ако някога сте чели правилата и принципите на повечето диети за отслабване, тогава този списък ще ви изненада. Това са петте основни правила за техниката на Хейли Помрой:

– Придържайте се към позитивното мислене, и прилагайте всякакви начини да се отървете от стреса;
– Не си забранявайте да похапвате любимите си храни;
– Не гладувайте;
– Не бройте калории;
– Не смесвайте тези правила и принципи с други методи.

Спазването на тези правила е строго необходимо, но е логично да се приеме, че отслабването става не само за тяхна сметка.

Следните принципи също не трябва да се нарушават:

1. Яжте на всеки три часа, тоест пет пъти на ден. Дори и да не искате да се храните, трябва да го правите в точно определено време и в един и същи час.

2. Закуските между храненията трябва да са много малки, като по-добре е те изобщо да не съществуват.

3. Важно е да ядете много протеинови храни. Тялото получава нужните компоненти от него за обновяване на мускулната тъкан.

4. От въглехидратите трябва да изберете комплексните въглехидрати. Те осигуряват оптималното ниво на инсулин в кръвната плазма.

5. Закуската трябва да бъде не по-късно от половин час след събуждането. Това е бутона за стартиране на обменните процеси.

6. Трябва да пиете много – вода, билков чай, домашна лимонада без добавена захар. Количеството течност, изпито на ден, не трябва да бъде по-малко от 2-3 литра.

7. От захарта и меда трябва да се откажете. По-добре е да забравите за всички подсладители, но ако ви е трудно, изборът трябва да бъде направен за сметка на полезните стевия и ксилитол.

Програмата се състои от три фази, ако желаете или е необходимо, можете да повторите някоя от тях.

Обемът на порциите се измерва в чаши. Първо, порцията е две чаши храна, тоест 500 ml по обем, след което се намалява до една чаша.

[box type=“success“ ]За да преминете по-лесно през етапите на Метода Помрой започнете да използвате по време на етапите АПИ СЛИМ – таблетки за смучене, които обуздават глада.

АПИ СЛИМ – вкусния начин за отслабване

АПИ СЛИМ е натурален продукт, чието действие се удължава, заради начина, по който се приема. Докато се смучат сладките, подобни на бонбони таблетки потискат чувството за глад.

Приемът на хранителната добавка АПИ СЛИМ контролира вълчия апетит, така че порциите да не станат по-големи, отколкото е необходимо.

АПИ СЛИМ може да се приема от всеки, които е решил да поведе успешна битка с излишните килограми. Тези вкусни и много ефективни таблетки са подходящи дори и за диабетици.

Не гладувайте! Отслабнете лесно и неусетно! Обадете се на 0885 49 20 82 или 0877 90 45 79 и поръчайте АПИ СЛИМ – най-вкусният начин за отслабване! Още за АПИ СЛИМ може да прочетете ТУК[/box]

Плюсове и минуси на метода Помрой

Ползите заслужават внимание, защото не всяка диета ще ви позволи да постигнете резултати без глад. Освен това, не трябва да се пренебрегват нейните емоционални и физически последици.

Храненето, с помощта на диетата на Хейли Помрой ще бъде разнообразно и много вкусно, а резултатите ще бъдат осезаеми и трайни.

Разнообразието на храната е ключа към успеха на Метода Помрой

От гледна точка на здравето, диетата няма изразени недостатъци, но всеки метод има привърженици и противници. В този случай противниците посочват финансовата стойност на продуктите, около които е изградена диетата. Всеки обаче има право самостоятелно да проучи предложения списък и да разбере дали това е скъпо за него или не.

В определени моменти дневният прием на калории ще бъде намален до само 700 калории. За хората с физическа работа и активен начин на живот това ще бъде много малко. Веганите и вегетарианците не могат да се придържат към този метод за отслабване, тъй като те се нуждаят от протеин, за да ускорят метаболитните процеси, а той е изключително малко в растителните продукти. Има и критици, които казаха, че необходимостта да се откажат от сутрешното кафе с мляко в продължение на четири седмици е твърде много за тях.

Тази техника обаче е успешна, като начин да загубите до десет килограма излишно тегло само за един месец. Дори диетолозите започнаха да прибягват до метода на Хейли Помрой, а това говори много за програмата, която американската диетоложка предлага.

Етапи на диета на Хейли Помрой

Общата продължителност на диетата е четири седмици, като се състои от три редуващи се фази. Всяка седмица се провежда пълен цикъл от трите фази.

Запомнянето на схемата е просто:

– Понеделник-вторник – хранителни продукти със сложни въглехидрати, големи количества фибри;

– Сряда-четвъртък – протеинови храни и зеленчуци;

– Петък-неделя – сложни въглехидрати, фибри, протеини, пресни зеленчуци с добавка на растителни мазнини.

По отношение на набора от продукти, Хейли изброява наистина скъпи храни, някои от които е трудно да се намерят в обикновените магазини. Но основното в метода не е набора от продукти, а хранителна схема, така че можете да направите диетата и без омари, стриди, папая или месо от фазан.

Храната за първата фаза включва зърнени храни, постно месо и риба, различни зеленчуци, бобови растения, гъби и свежи подправки. От яйцата се яде само белтъка. През този период се препоръчва да се прави джогинг или други аеробни упражнения.

На втория етап трябва да започне изгарянето на мастните натрупвания. За целта са необходими такива продукти, в които ще има много протеини, малко мазнини и въглехидрати. Дори сложните въглехидрати са изключени на този етап. Храната се състои от постно месо, пресни зеленчуци, яйчен белтък. Поради високото съдържание на протеини е разрешено да се ядат бобови храни. За повишаване на ефективността на диетата се препоръчва да се пият билкови отвари. Най-добрите тренировки за тези дни са силовите тренировки.

Последните три дни трябва да поддържат и ускоряват изгарянето на мазнини. Имате нужда от храни, които са с високо съдържание на протеини, също се нуждаете от здравословни мазнини. Можете да готвите заек и говеждо месо, постни птици, мазна риба, зърнени храни, зеленчуци, яйца, заедно с жълтъка, авокадо, растителните масла, ядки. Можете да ядете и плодове. През последните три дни от всеки цикъл се препоръчва да се прави фитнес, да се ходи на басейн и да се поглезите с масаж.

Източник: fiteria.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *