КАВИСЕПТ / CAVISEPT

Съдържа лактоферин, бромелаин, витамин С, сух екстракт от прополис, ксилитол, изомалт, сукралоза, подсладители, овкусител – вкус на лимон и червени плодове, силициев диоксид, магнезиев стеарат

Предназначение

Таблетките за смучене КАВИСЕПТ поддържат здрава лигавицата на устната кухина и фаринкса. Съставките на продукта действат синергично за здраве на горните дихателни пътища при инфекции и риск от възпалителни заболявания. Може да се използва като съставка от комплексно лечение.

Лактоферинът подкрепя локалния имунитет на описаните зони; освен това той подобрява пренасянето на желязо до клетките, на които е необходим. Определян е като железопреносен гликопротеин.

Бромелаинът е с антибактериален ефект; неутрализира въздействието на патогенни вируси; упражнява противовъзпалително действие, успокоява.

Витамин С неутрализира инфекциите в горните дихателни пътища, усилва обезболяващия ефект на продукта. Съществен е и приносът му за укрепването на локалния имунитет и на имунната система в цялост.

Екстрактът от прополис предпазва клетките от деструктивни промени, оптимизира антибактериалния и противовъзпалителен ефект от другите компоненти.

Как се приема

Таблетките се държат в устната кухина до пълното им разтваряне. Не трябва да се поглъщат цели, да се дъвчат или стриват.

Половин час след разтварянето на таблетката не трябва да се яде или пие нищо.

Максималната дневна доза е три таблетки.

Възможни нежелани ефекти

Продуктът се приема добре в повечето случаи. Все пак са възможни алергични реакции, изразени в подуване на устните, езика и гърлото, затруднен говор и преглъщане, задушаване, обриви и сърбеж. При подобни симптоми е необходима консултация с медицинско лице; ако интензивността им нараства срочно търсете помощ.

Кога НЕ БИВА да се употребява

КАВИСЕПТ таблетки за смучене не се употребяват при алергия към някоя от съставките.

Продуктът не е подходящ за деца под 6-годишна възраст.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия, в които КАВИСЕПТ се включва и от които следват вредни за здравето на пациента последици.

_______________________________________

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 15 таблетки

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*