ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ГАТТАРТ / GATTART

Съдържа калциев карбонат, тежък магнезиев карбонат, колоиден силициев диоксид, прежелатинизирано нишесте, коповидон, ксилитол; частично заместена хидроксипропилцелулоза LH-11, аромат на мента SD, ароматизиращи вещества – пулегон, ментофуран, малтодекстрин и гума арабика, вкус на ментол L, гума арабика, талк, магнезиев стеара

Предназначение

Таблетките ГАТТАРТ са антиациден продукт; използват се за неутрализиране на стомашни киселини и свързаните с това състояние неприятни симптоми.

Как се приема

Антиацидните таблетки могат да се смучат или дъвчат един час след хранене и непосредствено преди лягане вечер. Не трябва да се поглъщат цели. Деца над 12 години, подрастващи и възрастни могат да приемат такава таблетка при проява на симптоми като парене, оригване и стомашни спазми. Максималният брой таблетки за ден е 11. Не се препоръчва терапия над 7 дни без консултация с лекар.

Приемът на по-голямо количество ГАТТАРТ може да предизвика гадене, повръщане, мускулна слабост, констипация. При симптоми на неразположение трябва да се направи консултация с медицински специалист. Препоръчва се прием на много вода.

Възможни нежелани ефекти

Продуктът се приема в повечето случаи добре; има редки случаи с прояви на странични ефекти при неспазване на препоръчаните дневни дози.

Описани са алергични реакции с кожни обриви, сърбеж, оток на лицето и гърлото, сърцебиене, затруднено преглъщане и дишане, анафилактичен шок. Подобни симптоми изискват незабавна медицинска намеса.

Продължителната употреба на антиацидните таблетки може да провокира промени в електролитния баланс. Възможни са изменения в наличностите на калций и магнезий, което води до гадене и повръщане, усещане на умора, главоболие, мускулна слабост, отклонения във функциите на бъбреците.

Не е изключена проява на т.н. млечно-алкален синдром, свързан с високи стойности на калция в кръвта.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ГАТТАРТ не трябва да се приема при алергия към някой от компонентите на продукта.

Противопоказан при ниски фосфати или висок калций в кръвта; при калций в урината или камъни в бъбреците; при бъбречно заболяване в тежка форма. При леки до умерени бъбречни проблеми приложението е допустимо само след консултация с лекар.

Да не се дава на деца под 12-годишна възраст.

Избягва се консумацията на мляко и млечни продукти за времето, когато пациентът приема ГАТТАРТ.

Бременни и кърмачки биха могли да вземат минималните ефективни дози след медицинска консултация.

Взаимодействие с други медикаменти

Ако пациентът трябва да взема и други лекарства едновременно с коментираното, той трябва да приема първо тях и поне час-два след това – ГАТТАРТ.

Лекуващият преценява предварително дали паралелният прием може да причини чувствителни промени в терапевтичните ефекти. Съобразно анализа може да се промени лечебният план, като се коригират дозировки или временно се прекратява лечението с някои от продуктите. Това се отнася до съвместната употреба с антибиотици, тиреоидни хормони, дигоксин, диуретици, флуориди, фосфати, добавки с желязо.

_______

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка от 16 стандартни таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *