ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Опасни ли са бодежите в сърцето?

От много години ми се случва следното: когато понервнича за нещо, получавам стягаща болка в сърцето, а понякога сякаш ме пробожда тънка игличка, не мога въздух да си взема. Преди десет години ходих на лекар, изследваха ме, но нищо не откриха. Лекарят каза, че имам невроза, да избягвам стресовете и да пия успокоя­ващи лекарства. Оттогава досега при подобни състояния приемам настойка от страхливче. Наистина много ми помага – изпивам капките и сл eg 10-15 минути цялата болка от гърдите изчезва. Но в последно време сърцето ми започна често да ме наболява и пробожда вече и без повод, дори и да съм абсолютно спокойна. И вече не ми действат нито страхливчето, нито валерианата. Оплаках се на една съседка и тя ми каза, че това са признаци на стенокардия, дори ме посъветва по време на пристъпи да приемам нитроглицерин. Аз съм чувала, че при болки в сърцето много добре помага лечението с билки. Моля да ми отговорите може ли в моята ситуация да мина без лекарства и да приемам само билкови настойки?

Калинка Колева, Стара Загора

Г-жо Колева, не можете сама да си назначавате препарати, нито да се лекувате с каквото и да било, при условие че получавате болки в сърцето. Това трябва да го направи лекар. Първо, защото болките в лявата половина на гърдите винаги са симптом на много заболявания, които не са свързани със сърцето. Често те са следствие от нарушения 6 нервната система, на опорно-двига- телния апарат също. Например при остеохондроза и дискова херния, при болести на стомашно-чрев- ния тракт, вкл. хроничен холецистит, язва на стомаха и възпаление на хранопровода, както и при хормонални нарушения.

Второ, почти всички болести на сърдечносъ­довата система се развиват съвсем незабелязано за болния, а в същото време имат прогресиращ характер. Вследствие наследствени фактори, инфекциозни болести или токсично въздействие се развива атеросклероза. Вероятно сте чували, но все пак да повторим – това е хронично заболява­не, което уврежда големите и средните артерии. Неведнъж сме споменавали, че атеросклерозата е причина за исхемична болест на сърцето, а един от симптомите на исхемичната болест е стенокардията. Тя се проявява с пристъпи на внезапна болка в гърдите вследствие остър не­достиг на кръВоснабдяване на сърдечния мускул. Продължаваме с кардиосклерозата, която също е следствие от исхемичната болест, за да стигнем до инфаркта – най-тежкото и понякога фатално усложнение на същата тази исхемична болест на сърцето.

Само лекар може да открие първите призна­ци на тези заболявания и да постави точната диагноза. Затова ви съветваме да посетите специалист, обесняват специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Опасни ли са бодежите в сърцето?

  1. Pingback: Проверете сърцето при болки в ребрата! | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *