САМО ЛЕКАРЯТ МОЖЕ ДА КАЖЕ КАКВИ ВИТАНИМИ ЗА НУЖНИ НА ОРГАНИЗМА ВИ

Аз съм привърженик на синтетичните витамини, а съпругата ми непрекъснато мв тъпче с плодове и зеленчуци. Според нея е по-добре да изям две ябълки или една краставица, вместо да приемам синтетични витамини. Тя се опитва да ме убеди, че синтетичните вжажни се усвояват по-трудно от природните. Така ли е?

Ангел Михалков, Пловдив

Синтетичните витамини са идентични с тези от природата и по химична структура, и по биологична активност. При тоба някои витамини като бета-каротин, фолиева киселина, В6, сe усвояват по-добре в чист вид от организма, отколкото направо от приро­дата. Но как точно стоят нещата при вас, ще трябва да разберете от личния си лекар. Той е този, който може да прецени точно какви витамини са нужни на организма ви и в какви дози трябва да ги вземате. И, разбира се, да ви ги предпише, споделят специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *