Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да забавим дистрофията?

Моля да отговорите съществуват ли народни средства за лечение на дистрофия на зрителния нерв?

Милена Маркова, Пловдив

Вече стана ясно, че лечението е сложно, но тряб­ва да се прилага. А като допълнение от народната медицина, препоръчваме следното:

Увеличете растителната храна в менюто си, всекидневно яжте салати от пресни зеленчуци с растително масло, по възможност всекидневно пийте зеленчукови сокове, които можете и сами да си приготвите. Например към една чаша сок от моркови, от червено цвеко, ябълков и портокалов до­бавяте една чаша мед (не и диабетиците). Пазете на прохладно тъмно място. Приемайте по половин чаша 2 пъти на ден преди ядене в продължение на 14 дни. Прекъснете за две седмици и повторете лечебния курс. Вариантите са много, изберете си по вкус.

За профилактика и лечение на склероза на кръво­носните съдове в ретината: смесете по 100 г страх- ливче, съцветия от глог и бял имел. Добре смелете и разбъркайте. Залейте 2 супени лъжици от сместа с 2 чаши гореща вода, оставете сместа да престои 4 часа и прецедете. Приемат се no too г 4 пъти на ден преди ядене в продължение на З седмици. Почивка поне от една седмица и пак повторете лечението. Добър ефект дават и очните капки: рибено масло, разтвор от витамините А и Е, ракитниково масло – капвайте по 1-2 капки по 2 пъти на ден В двете очи. Един месец лечение и един месец почивка.

Или (ако нямате алергия към компонентите) сме­сете в равни части сок от алое, мед и вода. Пазете на тъмно прохладно място. Капвайте по 1 капка 2 пъти на ден в двете очи. Един месец лечение и един месец почивка, препоръчват специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *