ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Яжте повече бадеми при диабет

Тези вкусни ядки могат да бъдат ефикасно средство за предотвратя­ване на захарния диабет благодаре­ние на свойствата си да подобряват чувствителността към инсулина и да понижават количеството холестерол при хората с преддиабет.

Според лекарите хората в риско­вите групи на хроничните заболявания могат да защитят организма си от факторите, които ги провокират, като редовно употребяват бадеми. Става въпрос не само за диабета, а и за сърдечносъдовите заболявания.

В Университета по медицина и стоматология в Ню Джърси се про­вело 16-седмично изследване, в което взели участие доброволци със средна възраст 53 години. Половината учас­тници били включени в контролната група, а в менюто на другата поло­вина включили бадеми, като 20% от калориите да получават именно от тези ядки. И точно при тях се подо­брило нивото на инсулина и клинич- нозначимото ниво на холестерола в кръвта.

Според медиците хранителните вещества в бадемите – влакната и ненаситените мазнини, намаляват кон­центрацията на холестерола в кръвта и повишават чувствителността към инсулина. Така помагат за предотвра­тяване развитието на диабета и на­маляване риска от сърдечносъдовите нарушения, препоръчват специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *