Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как започва заболяването червен вятър?

Червен вятър е заболяване, което уврежда кожата. Върху увредените места на кожата възниква чувството на разпъване и парене, започват болки с различна интензивност.

Скоро на това място се появява червено петно, което бързо расте и се увеличава. Кожата подпухва, появяват се силни отоци по клепачите, устните, половите органи, ушите, пръстите, дори крайчеца на носа. Човек не може да отвори очите си заради отоците. Половите органи се увеличават до много големи размери. Кожата е яркочервена, като езици от пламъци. Всички петна се сливат, а засегнатата яркочервена зона става като гланцирана и се възвисява леко над останалата кожа я при опипване е гореща и леко болезнена. По-често „пожарът“ обхваща долните крайници и по- рядко лицето, крайчеца на носа и горните край-ници. А още по-рядко областта на торса, млечните жлези, външните полови органи. И все пак не трябва да забравяме, че червеният вятър може да засегне всеки един участък от кожата.

Ако лечението започне веднага, всичко може да свърши бързо – червенината избелява, отоците намаляват, остава незначително лющене на кожата. Значи сте минали леко. Но често процесът се развива и върху увредените места се появяват мехури. Те могат много да се увеличат, особено на лицето и половите органи, и да достигнат до 1,5-2 см. След това се спукват и от тях изтича течност, а на повърхността се появяват жълти корички. Всичко това се съпровожда с непоносим сърбеж. Човек не може да се удържи да не се почеше. А микробите само това чакат – те просто нахлуват. Прозрачните мехурчета стават гнойни. Възпалението прониква навътре, умират все по-дълбоките кожни слоеве, оставяйки сраствания и ръбове.

В тежките случаи може да се стигне до повръщане, гърчове и бълнуване.

Ако съвсем не ви провърви, болестта се развива в своята пълна програма. Започват кръвоизливи от мехурите, след което се образуват язви, местата нагнояват и кожата не само сменя цвета, но и структурата си. Тъканта става груба, притиска кръвоносните и лимфните съдове, пречи за нормалното оттичане на лимфата. Кожата се удебелява, отича, пропива се с лимфа, а увреденият крайник се увеличава с цели 30-40 см. Понякога необратимо. Ето тогава се формира слоновост.

ВНИМАНМЕ!

Дори опитен лекар невинаги може да различи клиничните симптоми на червения вятър от другите сходни опасни заболявания като флегмлн, тромбофлебит, екзема, дерматит, Херпес Зостер, възлова еритема. Само динамичното наблюдение и лабораторните изследвания позволяват да се постави правилната диагноза. Затова при първите , признаци на болестта веднага търсете квалифициран специалист. По-добре не се занимавайте със самолечение, споделят специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *