Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Самолечението с лекарства крие много рискове

Лекарите отдавна са забелязали, че при възрастните хора значително се повишава чувствителността към лекарствата. Обърнете внимание на тази информация, за да я запомните и да се придържате към положителните, по-точно здравословните препоръки. Имайте предвид, че например успокояващите препарати и сънотворните моеат да предизвикат обърканост на съзнанието.

Лекарствата, които понижават кръвното налягане, въздействат грубо и рязко върху старческия Организъм. Особено тези от тях, които разхлабват и разтягат стените на кръвоносните съдове. Обаче, за да заспят по-бързо, възрастните правят точно обратното – вземат ударна доза. И за нищо на света не се съгласяват да заместят с по-безопасен обичайния препарат, този, с който са свикнали.

А и предпочитанията и направо любовта към самолечението – това си е практика на възрастните хора по нашите географски ширини. Те твърдят, че знаят с какво и как да се лекуват. И „претендират“ за добри познания. Въпреки че специални изследвания по-казват точно обратното. В повечето случаи старите хора черпят своите знания или от реклами, или от съседките. И в резултат на това нашите пенсионери просто си правят експерименти със самите себе си. А на тази възраст това е доста опасно, предупреждават специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *