ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Движението за възрастните хора е задължително

Много от възрастните хора имат проблеми със здравето си, най-разпространени от които са сърдечните болести, артритът и високото ниво на холестерол в кръвта. Още повече, 60-70 годишните хора често си стоят у дома и не се занимават със спорт, страхуват се да не се влоши състоянието им и да не получат физически травми. Тези опасения са напълно излишни и дори вредни за здравето.

Дори в пенсионна възраст увеличаването на физическата дейност ще ви бъде само от полза, уверяват физио терапевтите. Според тях, ако се занимавате с физически упражнения, независимо с каква интензивност, вие ще нормализирате теглото си, ще се повиши мускулната маса, ще се усъвършенства координацията, ще се подобрят познавателните функции. И не само: така ще се защитите от хроничните болести и ще увеличите продължителността на живота си. И не на последно място ще намалее психичното напрежение, ще се подобри настроението ви и ще изчезне безпокойството.

Стареещият организъм може в продължение на много години да си остане бодър и способен за натоварване, затова всеки възрастен човек може сам да помогне на здравето си. Лекарите съветват възрастните хора да си спомнят активните увлечения от детството и младостта си и да започнат да си ги изпълняват, само че вече на друго ниво и с по-слаба интензивност. Така например, ако сте се занимавали с танци, в преклонна възраст може да практикувате повдигане на пръсти. Любителите на баскетбола могат да опитат мятане на обръчи, а бегачите – ускорено, бързо ходене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *