Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Джокърс: 12 знака, че имате липса на солна киселина в стомаха

Състоянието на ниски или понижени нива солна киселина (HCL) в стомаха причинява лоша храносмилателна подвижност и активност на сфинктера


Това позволява хранителното съдържание да седи в стомаха и да се метаболизира от бактерии, които са способни да оцелеят поради липса на стомашна киселина. Резултатът от тази бактериална ферментация е газ, който може да причини подуване, спазми, оригване и т.н.

Тук са най-честите признаци и симптоми, които може да имате при ниско производство на солна киселина (HCL)

1) Газ и оригване: При ниска HCL оригването и образуването на газ в стомаха обикновено се появява малко след хранене, в рамките на 60 минути.

2) Киселинен отлив: Това състояние е най-често причинено от ниска киселинна среда на стомаха.

3) Подуване и спазми: Производството на газ от бактериалната ферментация в стомаха е виновно за подуването и спазмите. Отново, тези състояния обикновено се появяват в рамките на един час след хранене.

4) Хронично лош дъх: Това се дължи на токсичните метаболити, получени чрез бактериална ферментация в стомаха.

5) Лоша миризма на тялото: Лошото производство на солна киселина в стомаха води до цялостен микробен растеж в тялото. Повече микроби произвеждат и по-голямо количество миризливи токсини.

6) Несмляна храна в изпражненията: Това е очевидно – не може напълно да се метаболизира храната, която е консумирана.

7) Отвращение към месото: Много хора с ниски нива на солна киселина в стомаха избягват да консумират месо и имат проблеми с храносмилането, когато то, по една или друга причина, присъства в диетата им. Това важи особено за червеното месо, което обикновено е по-твърдо и доброто му храносмилане зависи от повече HCL, за разлика от бялото птиче месо или рибата.

8) Умора след хранене: Ако храносмилателният процес трябва да изразходва два пъти повече енергия, няма как да не се появи и чувство на умора след хранене.

9) Чувство за ситост, но въпреки това – зверски глад

Чувството за ситост е налице, защото храната не напуска стомаха, но има и глад, защото не са усвоени ефективно хранителните вещества.

10) Хронична анемия: Анемията е факт, въпреки нормалните нива на желязо в организма.

11) Слаби и лесно чупливи нокти: Ако ноктите са напукани, лесно се чупят или се белят, това е класически признак на недостиг на хранителни вещества, особено на протеини, минерали и В12.

12) Често гадене: Тъй като стомахът се напълва бързо, това често може да предизвика рефлекс на гадене.

Освен това, може да сте по-податливи на хранителни отравяния, защото колкото по-малко солна киселина в стомаха се произвежда, толкова по-малко ще може да се стерилизират хранителните продукти в стомаха.

Чудили ли сте се някога защо двама души могат да ядат едно и също ястие, единият се чувства зле след това, тежко му е, гади му се, а другият няма никакви такива симптоми, даже напротив – изпълнен е с лекота и прилив на енергия. И това може да е свързано с производството на стомашна киселина.

Тест с хлебна сода показва киселинността на стомаха

Приемът на сода за хляб е естествено средство, което се използва в продължение на много години, за да се успокои разстроения стомах. Содата съдържа натриев бикарбонат, който има хидроксидни (ОН) йони, които намаляват киселинността. Тъй като намаляването на киселинността може да създаде по-голям комфорт при някой хора с киселинен рефлукс, содата чудесно се справя с тази репутация.

Има един прост тест, който можете да направите у дома, за да видите дали имате достатъчно стомашна киселина. Това включва пиене на сода за хляб, за да се създаде уникална химична реакция в стомаха. Тази реакция се случва, когато (OH-) йоните на содата (натриевия бикарбонат) и йоните на водорода (H +) в солната (стомашна) киселина (HCL) попаднат на едно и също място. Това естествено би трябвало да доведе до производство на въглероден двуокис.

Този тест е практически безплатен (с изключение на цената на содата), така че няма какво да губите. Освен това е и безопасен.

Тестът обаче не е и без недостатъци. Има много променливи, които не се контролират в този експеримент. За да сведем до минимум външните променливи, тестът се провежда 3 последователни сутрини, за да се намери обща средна стойност.

Няма научни изследвания, които да обсъждат този метод, както няма и ненадеждни резултати от тях. Резултатите от теста могат да варират в широки граници, в зависимост от индивида, така че вашето тълкуване зависи от това, което ще се случи след трите дни. Ето как правите теста:

– Смесете около половин чаена лъжичка сода за хляб със 150 грама вода (една супена лъжица вода е 20 грама). Разбъркайте добре.

– Изпийте количеството наведнъж.

– Наблюдавайте след колко време ще се появи оригване. Изчакването не бива да продължи повече от 5 минути. Липсата на оригване в рамките на тези пет минути (особено до третата минута) е признак за недостатъчно производство на стомашна киселина.

[tabs type=“horizontal“][tabs_head][tab_title][/tab_title][/tabs_head][/tabs]

Източник: drjockers.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *