БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

„Пациентите от Берлин и Лондон“- единствените хора, успели да се излекуват от СПИН

Американският Тимъти Браун е първият известен случай в света на лечението на СПИН

Това откритие, представя нови перспективи за изследователите.

Тимъти Браун- първият човек, излекуван от СПИН

Аз съм живото доказателство, че може да се лекува СПИН“. Тестван е за положителен за ХИВ през 1995 година, американският Тимъти Браун не е показал никакви признаци на инфекция от 2007 година насам.

Представен е в медицинската литература като „Пациентът от Берлин“, защото това е градът, в който е бил лекуван.

0.3 % от населението е устойчиво на ХИВ

2 пъти са съобщавали на Тимъти Браун, че ще умре. Първо през 1995 година заради своя ХИВ статус, след това през 2006 година заради левкемията. Д-р Хютер има идеята да потърси човек от дарителите на костен мозък, някой, който е резистентен към ХИВ клетки. Според оценките, 0,3 % от населението на света е надарено с този естествен имунитет, който идва от мутацията на ген, наречен “CCR5”.

Хютер
„Трансплантацията, която направихме, беше, за да излекуваме левкемията, а не да се преборим с вируса на СПИН. Това беше, така да се каже, страничен ефект“, споделя Д-р Хютер

Тази мутация засяга „ключалката“- рецептор, който позволява на вируса да инфектира клетките- CD4 лимфоцити. Това е генетична особеност, която липсва в азиатските и африканските популации, но главно присъства в белите популации „около Балтийско море и в Северна Европа“, казва д-р Хютер. „

Тимъти Браун последователно получава 2 трансплантации на костен мозък през 2007 година. Не само левкемията е победена, но след 600 дни вирусният товар е неоткриваем. Нивото на антитялото е спаднало толкова, че показва изчезването на вируса. Потвърдено е от много биопсии.

Новите перспективи

ХИВ
Синдромът на придобитата имунна недостатъчност (СПИН) е заболяване на човешката имунна система

Случаят е исторически, но не може да бъде лечебно решение за 34-те милиона пациенти на планетата. „Просто няма достатъчно донори за лечението им, а терапията, фатална в една трета от случаите, е истински ад“, споделя Тимъти Браун.

Все пак, надеждата, че един ден ще може да се лекува ХИВ инфекцията, се основава на този 0,3 % от естествено устойчивото население в света. Д-р Ален Лафеилад от Инфекциозното отделение в болница в Тулон, организатор на симпозиума, дори обмисля изкореняването на заболяването: „Това е първият път, в който е доказано, че е възможно. И това ни ентусиазира“.

Учените откриват нови възможности за превантивно лечение или нови функционални терапии, които правят вируса пасивен, без да е необходим приема на лекарства през целия живот.

Наричат го „Лондонския пациент“, защото засега отказва да излезе от анонимност

„Лондонският пациент“ е диагностициран през 2003 година, като към 2009 се добавя и рак на кръвта.

Пациентът от Лондон“ е вторият човек в света, който успява да излекува болестта. Десет години след „Берлинският пациент“, след трансплантация на костен мозък и 18 месеца борба, успява да се излекува.

гупта
„В момента единственият начин да се лекува ХИВ е с лекарства, които потискат вируса и заразените трябва да вземат през целия си живот“, споделя Д-р Равиндра Гупта

Случаят с „Лондонския пациент“ е публикуван от екипа на професор Равиндра Гупта (University College of London) в писмо до списание Nature на 5 март и бе представено на годишната конференция на тема „Ретровируси и опортюнистични инфекции“.

Понастоящем близо 37 милиона души са били заразени с ХИВ по света. 6 от всеки 10 има достъп до антиретровирусната терапия. Тези лекарства могат да контролират инфекцията в 80% от случаите, но трябва да бъдат приемани цял живот.

Източници: https://www.lemonde.fr

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *