Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Най-скъпият мед в света струва 10 000 лева! Какво лекува?

Уникалният мед „Елвиш“ е изключително богат да ценни минерали

Най-скъпият мед в света струва 5000 евро (близо 10 000 лева) за един килограм и се добива в съседна Турция. Медът „Елвиш“ притежава редица лечебни качества, като някои експерти твърдят, че помага при онкологични заболявания.

Този специален вид мед се добива край град Артвин, в пещера, която е с дълбочина 1 800 метра. Специалисти коментират, че именно богатата на минерали пещера обогатява допълнително меда. Освен това се произвежда по възможно най-натуралния начин. Добивът на година е между 3 и 5 килограма. Всичко това влияе на крайната цена.

най-скъпият мед
Най-скъпият мед в света струва 10 000 лева

Историята за откриването на меда е не по-малко интересна. Преди години местни жители забелязали, че в пещерата постоянно влизат пчели. Това ги довело до мисълта, че вътре има мед. Използвайки услугите на професионални катерачи, те открили близо 18 килограма мед. После изпратили част от него за анализ във френска лаборатория. Оттам отговорили, че медът е на 7 години и е невероятно богат на минерали. Малко след това първият килограм е продаден на търг във Франция за изумителната цена от 45 000 евро. Само година след това китайски фармацевти купуват още един килограм, плащайки 28 000 евро.

В момента цената на един килограм „Елвиш“ е 5000 евро, като се продава и в по-малки бурканчета от 170 и 250 грама.

Специалисти коментират, че медът е с много високо качество и може да се използва за медицински цели. Катарският емир е изявил желание да изкупи цялото количество, но производителите любезно му отказали. Причината е проста – основен приоритет за производителите е не да печелят пари, а да помогнат на повече хора, болни от рак и други тежки заболявания.

Източници: http://www.milliyet.com.tr, https://www.haberaktuel.com, http://www.hurriyet.com.tr

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *