Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

114-годишен мъж разкрива тайната си: 5 храни за живот без болести

Само няколко души живеят по-дълго от 100 години, а Бернардо Лапало успява да изживее щастлив и изпълнен със здраве 114-годишен живот


И почти без сериозни здравословни проблеми той е започнал втория век от своето съществуване. Този човек е роден през 1901 г. в Бразилия, и като съвсем малко момче емигрира заедно с родителите си в САЩ. Починал е през 2015-та година на 114 години.

Бернар Лапало е имал четири кариери през 114-те години от живота си.

През 20-те години той започва да работи като общ работник, след това става готвач, а по-късно успешно започва да прави масажи в продължение на 20 години. През последните няколко десетилетия негово основно занимание са лекциите за здравословен начин на живот, които изнася в различни градове по света.

На 73-годишна възраст Бернанрдо завършва Нюйоркския университет със специалност рефлексология и подология. Няколко години се занимава с изучаването на хербологията заедно с д-р Ричард Шулц.

Когато е бил признат за най-стария жив американец, Бернардо Лапало става популярен и използвал славата си, за да вдъхнови хиляди други хора да живеят по-здравословно. През целия си живот той е бил посветен на здравословния начин на живот и здравословното ежедневие.

Бернардо Лапало се е хранил често и оскъдно, предпочитайки една и съща храна. Той става известен със своята фраза: „Дръжте черния дроб и дебелото черво чисти“. Диетата на столетника включва 5 основни храни, които според него са отговорни за дълголетието му: канела, чесън, шоколад, зехтин и мед.

Чесънът е богат на хранителни вещества, намалява риска от сърдечни заболявания и балансира кръвното налягане. Зехтинът подобрява здравето на сърцето и мозъка. Освен това, канелата, медът и шоколада имат мощни антиоксидантни свойства, които подобряват цялостното здраве.

Бернардо Лапало е предпочитал още и супи, салати, пълнозърнести храни и органични плодове и зеленчуци. От друга страна, той почти никога не е ял пържени картофи, червени меса и хот-дог, твърдейки, че те са свързани с развитието на онкологични заболявания и крият сериозни рискове за здравето.

Бернардо Лапало редовно е упражнявал ума и тялото си, като е предпочитал ходенето пеш, четенето и решаването на кръстословици. В своята книга „Отвъд 100: Как да живеете добре във вашия втори век“, той твърди, че ние сме нищо без нашето здраве.

Ето и седем от тайните за дълголетие, здраве и благополучие, които Бернар Лапало разкрива в своята книга

1. Стремете се към послушание и умереност. Правете това, което знаете, че е правилно (напр. Какво и как да се яде, колко дълго да се правят упражнения). Не само казвайте, че ще го направите, но и действайте последователно. Също така, не правете нищо в излишък. Ключът към дълголетието е умереността във всичко.

2. Яжте много плодове и зеленчуци. Бернандо е бил предимно вегетарианец, който обича всички видове плодове и зеленчуци – за предпочитане органични – и вярва, че гъбите лекуват и предотвратяват болести като рак и диабет. Други негови фаворити сред плодовете и зеленчуците са ябълково пюре, авокадо, моркови, зеле, сладък картоф и спанак.

3. Дръжте дебелото черво и черния дроб чисти. Редовното гладуване може да помогне за очистването на тялото. Пийте по две чаши пресен зеленчуков сок на ден и забравете за захарта.

4. Пийте и много вода. За да се елиминират токсините, Бернардо първо е преварявал водата, след това я замразява. Разтопява я на стайна температура, прецежда я през няколко слоя марля, и едва тогава я използва. Той вярва, че никакви микроби не могат да живеят в условия на силна топлина или студ.

5. Имайте поне шест часа сън на нощ. Столетникът обичайно е заспивал към 21:30 часа и се е събуждал към 3:30 или 4 часа сутринта.

6. Упражнявайте тялото и ума си. Бернандо споделя в книгата си, че няма нищо странно в това да упражнявате ръцете си, докато ходите пеша. Той решава много кръстословици, за да даде на мозъка тласък, който е нужен, за да държи деменцията далеч. Следва поговорката, „Един грам превенция струва хиляда килограма лек.“

7. Отпуснете се! Бернандо е научил от баща си, че стресът е свиреп и тих убиец. Той казва: „Живеем за сравнително кратък момент във времето. Ще бъдем мъртви дълго време. Наслаждавайте се на всеки миг, докато сте живи.“

Без съмнение, Бернардо Лапало е спечелил многобройни ползи от такъв здравословен начин на живот! Нищо не пречи да последвате неговите съвети и да се радвате на дълъг и изпълнен със здраве и щастие живот.

Източник: blog.nationalgeographic.org

Опаковка на продукта "Смайлин – връща усмивката на вашето лице"
Смайлин – бързо прогонва лошите мисли и връща усмивката

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *