БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Защо има болки в тазобедрената става през нощта?

Болките в тазобедрената става се появяват предимно вечер или през нощта. Това е една допълнителна причина за тяхното игнориране


Тъй като тазобедрената става боли предимно в късните часове на деня, болката остава пренебрегната. Да, тя не създава кой знае колко голям дискомфорт. Последиците от неглижирането на тези симптоми, обаче може да не от най-приятните.

Нощните болки в тазобедрената става могат да се появят поради различни причини. Тазобедрената става е най-голямата става в нашето тяло, и затова постоянно е подложена на огромен натиск. Това може да предизвика появата на различни заболявания, които се проявяват главно под формата на болка.

Болка в тазобедрената става: основни причини

– Основни причини.
– Разновидности.
– Ревматоиден артрит.
– Коксартроза.
– Анкилозиращ спондилит.
– Инфекциозен артрит.
– Бурсит.

Този проблем съществува не само при възрастните хора. Симптомната болка в тазобедрената става може да се появи и при деца и младежи от 6 до 18 години. За да се разберат истинските причини за такава болка, е необходимо да се извършат всички необходими диагностични процедури.

Основни причини

Основните причини за този болков синдром се наричат ​​заболявания на костите, хрущялната тъкан, както и на сухожилията и мускулите. Тези заболявания включват тендинит, артрит, коксартроза, туберкулоза и ревматизъм.

Случват се, преди всичко, поради механични повреди. В този случай има фрактура на шийката на бедрената кост, която е опасна в напреднала възраст. Особено силна болката става през нощта. Пациентът няма способността да се движи самостоятелно. При липса на лечение настъпва имобилизация и се появяват рани от залежаване.

Разновидности

Това състояние може да бъде остро или хронично. Острата болка трае няколко часа, след което изчезва, но може да възникне отново. Атаките на болковия синдром трябва да се считат за негова основна характеристика. Този вид има ясна локализация. Пациентът винаги може да посочи мястото, където има болка. Това състояние се лекува съвсем просто.

От друга страна, нощната болка в тазобедрената става кара пациента да изпитва по-голям дискомфорт. Локализацията ѝ е трудно да се определи, тъй като тя може да се разпространи в целия крак. Интензивността на усещанията нараства постепенно, понякога с месеци. Лечението също е продължително, понякога много трудно, като се използват голям брой лекарства и терапевтични методи.

Хроничните болки продължават с години. Тяхната интензивност не се променя през годините и те практически не пречат на живота. Така се развива ужасно заболяване, като остеоартрит, при който става унищожаване на ставата.

Ревматоиден артрит

Точната причина за развитието на ревматоиден артрит не е известна. Смята се, че това е увреждане, което възниква в ставата на имунологично ниво, при което имунните клетки започват да отхвърлят клетките на собственото си тяло, като ги приемат за чужди.

Болковият синдром има средна интензивност и е особено изразен вечер и през нощта по време на сън. Всичко започва с болки в по-малките стави, но постепенно те завладяват и по-големите. Без лечение бедрото или коляното започва да се деформира, което не позволява движението да е пълноценно.

Коксартроза

Това е патология на бедрото, която се развива, когато кръвоснабдяването на хрущялната тъкан е нарушено. Първоначално болката e с минимална интензивност се появява само след натоварване. Но постепенно тя започва да трае цял ден и дори през нощта.

Да се движи стъпалото е почти невъзможно, човек почти напълно губи способността да се придвижва самостоятелно.

Лечението е продължително и понякога се налага хирургична намеса за смяна на ставата.

Анкилозиращ спондилит

Нощната болка може да се дължи и на анкилозиращ спондилит. Това състояние засяга гръбначния стълб, но тъй като гърбът е тясно свързан с краката, бедрените стави са първите, които страдат.

Счита се за една от най-тежките патологии, продължава с изразени периоди на обостряне и ремисия. Лечението помага малко. Основната проява е интензивна болка в гърба и краката, както и намалена подвижност на лумбалната част на гръбначния стълб.

Инфекциозен артрит

Това е едно от най-честите заболявания на коляното. Основната причина е заразата с микроби, най-често стафилококи и стрептококи. Симптомите нарастват постепенно. Основен симптом е болката, която се проявява не само по време на движение, но и в покой през нощта. При лечението са необходими антибиотици. При липса на ефект от консервативна терапия се изисква операция.

Бурсит

Заболяването засяга синовиалната торбичка. Възпалителният процес води до пълна неспособност за извършване на определени движения , кожата над ставата става червена и гореща на допир, телесната температура се повишава.

Тя се развива като хроничен вариант, често се появяват и рецидиви. Лечението използва изпомпване на синовиалната течност и измиване на кухината с антисептични разтвори. Използват се вътреставни инжекции с новокаин и хидрокортизон.

При липса на ефекта от консервативна терапия се прилага хирургия.

Източник: vashaspina.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *