Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3 рецепти от Петър Димков: при атеросклероза и за укрепване на организма

Атеросклероза е хронично, прогресиращо заболяване, което засяга средните и големите артерии на организма


При отлагането на мастни вещества във вътрешния слой на артериите стените на съдовете стават по дебели и по твърди.

Атеросклерозата днес се среща при всички възрасти. Нейната честота се увеличава с напредване на възрастта. Често се установява и при лица под 40 години. Заболяване е най-често при мъжете и започва 10 години по рано, отколкото при жените.

Заболяването атеросклероза е обичайната причина за сърдечни пристъпи, удари и периферни съдови заболявания.

При него страдат и са засегнати най-вече артериите. Това са кръвоносни съдове, които носят кръв от сърцето към тялото. Те са облицовани с тънък слой от клетки, наречен ендотел.

Ендотелиумът работи, за да запази вътрешността на артериите гладка, което ще поддържа доброто кръвообращение

Атеросклерозата започва с увреждане на ендотела. Това се дължи на високо кръвно налягане, тютюнопушене или висок холестерол. Увреждането води до образуването на плака. В зависимост от степента на заболяването атеросклерозата може да засегне тежко кръвоносните съдове на сърцето и различните органи. Появяват се и гръдна жаба. При засягане на мозъчните артерии се развива мозъчна атеросклероза, която дава много признаци като лоша памет (за близки събития). Болните стават по безжизнени, движат се с малки крачки. Променя се също и характера, появява се и главоболие, виене на свят, разстройство на съня. При тежките случай може да се развие и мозъчна тромбоза, смущения в говора.

За да не се стига до усложнения ви предлагаме три рецепти на известният български лечител Петър Димков за лечение на атеросклероза и пречистване на организма

В 1 литър вода се варят 25 листа от праскови, докато сместа остане 250 мл. Изпива се за 1 ден. Пие се най-малко 6 месеца. Дотогава настъпва пълно оздравяване.

Смесват се равни части копър, корени от дилянка, стръкове от мащерка, цвят от глог, листа от бял имел и листа от маточина. 2 супени лъжици се заливат с 500 мл вряща вода. Пие се по 100 мл 3 пъти дневно 30 минути преди ядене.

Една чаена лъжичка ябълков оцет и една мед се разтварят в 100 мл вода. Пие се 3 пъти преди ядене. Помага при склероза на мозъка, сърцето и крайниците. С тази рецепта се пречиства целия организъм.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *